Fysik
hjælp til fysik aflvering
16. januar 2006 af
MrJonas (Slettet)
Opgave 4.2
A) Bestem den mindste bølgelængde af røntgenstrålingen fra et røntgenrør, hvor spændingsfaldet mellem anode og katode er 185 kV
b) Beregn den største fotonenergi fra røntgenrøret
- Svar
A) H * vmax = e*U , Vmax = C/lampbda(min)
Lampda(min) = hc / eU
Lampda(min) = 1,602*10^-19 C *18500 V / 2,997925*10^8 m/s * 6,63*10^-34 J/S = 6,63123*10^-12 ( Er dog i tvivl om enheden )
B) Efoton = hc / lampda
Efoto = 1,602*10^-19C*2,997925*10^-34 m/s / 6,63123*10^-12 = 2,99737*10^-14 (igen tvivl om enheden )
Opgave 4.5
Ved røntgendiffraktion på en kaliumkloridkrystal observeres baggdiffraktion ved strejfningsvinklerne 14,17;29,32;27,26;78,33. Røntgenstrålingens bølgelængde er 1,54Å.
A) Vis, at måleresultaterne er i overenstemmelse med baggligningen.
b) Find afstanden mellem krystall lag
Svar:
A) Der bruger jeg vel n*lampda = 2d sin(Ø), så beregner jeg vel d for alle strejfningsvinklerne og sammenligner dem?
B) Har ingen ide :S?
Opgave 6.2
Jern har et løsrivelsesarbejde på 5,6 eV. Fotoner med bøglelængden 215 nm sendes mod en jernoverflade.
Hvor stor bliver den maksimale kinetiske nergi af de løsrevne elektroner?
Svar:
La = 4,6
Lampda = 215 nm
E(kin.maks) = hv-La , v = c/lampda
E(kin.maks) = hc/lampda = 4,14*10^-15 ev/s * 2,997925*10^8 m/s / 2,15*10^-7m = 5,72275*10^-14 eV..
ps. Det er fra Fyssikens verden bind 2, side 125-127..
- Er i tvivl om enhed ved alle opgaver!
A) Bestem den mindste bølgelængde af røntgenstrålingen fra et røntgenrør, hvor spændingsfaldet mellem anode og katode er 185 kV
b) Beregn den største fotonenergi fra røntgenrøret
- Svar
A) H * vmax = e*U , Vmax = C/lampbda(min)
Lampda(min) = hc / eU
Lampda(min) = 1,602*10^-19 C *18500 V / 2,997925*10^8 m/s * 6,63*10^-34 J/S = 6,63123*10^-12 ( Er dog i tvivl om enheden )
B) Efoton = hc / lampda
Efoto = 1,602*10^-19C*2,997925*10^-34 m/s / 6,63123*10^-12 = 2,99737*10^-14 (igen tvivl om enheden )
Opgave 4.5
Ved røntgendiffraktion på en kaliumkloridkrystal observeres baggdiffraktion ved strejfningsvinklerne 14,17;29,32;27,26;78,33. Røntgenstrålingens bølgelængde er 1,54Å.
A) Vis, at måleresultaterne er i overenstemmelse med baggligningen.
b) Find afstanden mellem krystall lag
Svar:
A) Der bruger jeg vel n*lampda = 2d sin(Ø), så beregner jeg vel d for alle strejfningsvinklerne og sammenligner dem?
B) Har ingen ide :S?
Opgave 6.2
Jern har et løsrivelsesarbejde på 5,6 eV. Fotoner med bøglelængden 215 nm sendes mod en jernoverflade.
Hvor stor bliver den maksimale kinetiske nergi af de løsrevne elektroner?
Svar:
La = 4,6
Lampda = 215 nm
E(kin.maks) = hv-La , v = c/lampda
E(kin.maks) = hc/lampda = 4,14*10^-15 ev/s * 2,997925*10^8 m/s / 2,15*10^-7m = 5,72275*10^-14 eV..
ps. Det er fra Fyssikens verden bind 2, side 125-127..
- Er i tvivl om enhed ved alle opgaver!
Svar #2
16. januar 2006 af MrJonas (Slettet)
Ved ikke om det bliver betegnet som spam, eller om der rent faktisk er nogen, der læser de indlæg der forsvinder fra listen.. Men kunne virkelig godt bruge en, der lige gad være så flink og rette mine opgave
Mvh
Jonas
Mvh
Jonas
Svar #3
16. januar 2006 af fixer (Slettet)
Har ikke checket dine udregner, kun de anvendte metoder. Dertil har jeg kommentarerene:
4.2 a) Korrekt metode
4.2 b) Korrekt metode.
4.5 a) Korrekt metode.
4.5 b) d _er_ netop afstanden mellem krystalplanerne.
6.2 Korrekt metode.
4.2 a) Korrekt metode
4.2 b) Korrekt metode.
4.5 a) Korrekt metode.
4.5 b) d _er_ netop afstanden mellem krystalplanerne.
6.2 Korrekt metode.
Skriv et svar til: hjælp til fysik aflvering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
