Matematik

Brug af 'solver' på TI-84 plus

16. januar 2006 af Jankovich (Slettet)
Har denne ligning:

x^3-x^2-2x=0

hvor jeg så har opløst i faktorer:

x(x+1)(x-2)=0

Herefter har jeg så prøvet at bruge 'solver' funktionen på min TI-84 plus lommeregner, men her finder den ingen løsninger, tilsyneladende - det kan selvfølgelig godt være jeg gør det forkert, da det er første gang jeg bruger 'solver' .. Hvad gør jeg evt. forkert? Er det min faktoropløsning der er forkert eller hvad?

På forhånd tak!

Svar #1
16. januar 2006 af Jankovich (Slettet)

Men løsningerne må jo være 0, -1 og 2 ikke? Kan jeg da se efter, ligningen er opløst i faktorer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2006 af allan_sim

#0.
Det er nok lidt lettere at hjælpe, hvis du skrive, hvordan du har brugt solveren - hvilken ligning har du skrevet ind hvor og hvad har du brugt som startgæt?

Svar #3
16. januar 2006 af Jankovich (Slettet)

Skrev x(x+1)(x-2) ind og mit startgæt var 2. Så giver den mig løsningerne -1*10^99 og 1*10^99 :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2006 af allan_sim

#3.
Tror du ikke, at de to tal står under "bound={-1E99,1E99}"?

Denne angiver inden for hvilke grænser du ønsker at søge efter løsninger. Løsningen derimod optræder i linjen ovenover. Prøv at starte med et gæt, der ikke svarer til en løsning - eksempelvis 5 - og se, at i det øjeblik du trykker "Solve" (Alphan+Enter), så finder den frem til løsningen 2.

Svar #5
18. januar 2006 af Jankovich (Slettet)

Du har ret, tak for hjælpen! :)

Skriv et svar til: Brug af 'solver' på TI-84 plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.