Matematik
Anden ordens diff. ligning
20. januar 2006 af
Wuhtzu (Slettet)
Hey
Jeg skal finde funktionen f som er løsning til differentialigningen y"=2x+5-y. Det eneste andet jeg ved er, at linien y=1 tangere f.
At løse selve ligningen er ikke noget problem, standardforsøg m. hjælpemidler=desolve(), men hvordan får jeg lige fremskaffet et punkt eller lign. ud fra den viden at f har en tangent Y=1?
Håber nogen ved lidt mere end jeg gør
Wuhtzu :)
Jeg skal finde funktionen f som er løsning til differentialigningen y"=2x+5-y. Det eneste andet jeg ved er, at linien y=1 tangere f.
At løse selve ligningen er ikke noget problem, standardforsøg m. hjælpemidler=desolve(), men hvordan får jeg lige fremskaffet et punkt eller lign. ud fra den viden at f har en tangent Y=1?
Håber nogen ved lidt mere end jeg gør
Wuhtzu :)
Skriv et svar til: Anden ordens diff. ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
