Matematik

Uligheden

22. januar 2006 af Tashii (Slettet)
Jeg aner ikke hvad denne opgave går ud på, nogle der har lyst til at hjælpe?

"Hvilken af tallene -1,0,1,2 og 3 er løsningen til ulighedem
9a + 4 > 20


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

du sætter blot de forskellige tal du har fået ind på a's plads, og de tal hvor uligheden bliver sand, er løsningen.

Venlige hilsner

Svar #2
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

altså, noget der ganges med 9 og plusses med 4 ?
Sådan: 9*(ET TAL( + 4 = 20?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

nej ikke rigtigt.. for at bruge dine ord:

Et eller andet tal skal ganges med 9, og derefter pludses med 4. dette resultat skal så være større end 20.
> betyder større end


Skriv igen hvis du stadig er i tvivl

Venlige hilsner

Svar #4
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Nåårh nu forstår jeg.
Altså: 9*2+4 > 20

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

ja præcis.. og husk at 3 også kan bruges som en løsning... der er altså 2 løsninger på uligheden (udfra de tal du har fået)

Svar #6
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Nå ja, det vil så sige, om jeg bruger 2 eller 3, er fulstændig lige meget.
Begge er rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

Du skal skrive at begge er løsninger til uligheden.. du må ikke bare vælge en af dem når de begge er korrekte

Svar #8
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Hm, altså, så ville jeg skrive det således:
9*2 + 4 > 20 og 9*3 + 4 > 20

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

ja det kunne du.. og derefter kunne du afslutte med en kommentar om at 2 og 3 derfor er løsninger. Jeg ville nok skrive:
"2 og 3 er løsninger til uligheden da 9*2+4=22 (>20) og 9*3+4=31 (>20)"

Ved ikke hvor meget din lærer forlanger at i skal uddybe, men kunne forestille mig at det ikke gjorde noget at du skrev noget tekst til. På den måde viser du også at du har forstået hvad opgaven går ud på.

Venlige hilsner

Svar #10
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

Hmm, det tror jeg ikke at vi skal gøre.
Da det er "færdighedsregning"

Men det er altid at blive en anelse klogere, mange gange tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2006 af kraka (Slettet)

Ahh ja.. hvis det er færdighedsregning bør du bare skrive 2 og 3. Her behøver du ikek udregninger (det er der også sjældent plads til)

Venlige hilsner, og det var så lidt

Svar #12
22. januar 2006 af Tashii (Slettet)

:)

Skriv et svar til: Uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.