Matematik
vektorer i rummet
22. januar 2006 af
MY3922 (Slettet)
Jeg skal bestemme tallene s og t således at vektoren d=a+sb+tc hvor a,b og c er vektorer som jeg kender koordinaterne på.. Derudover skal vektor d stå vinkelret på vektor b og vektor c..
Mit eget bud var at finde krydsproduktet for vektor b og vektor c også troede jeg at jeg derved ville få d da den så ville være vinkelret på begge vektorer som krævede men dette giver ikke det rigtige resultat. Nogen som kan hjælpe mig med at gå en anden vej??
Mit eget bud var at finde krydsproduktet for vektor b og vektor c også troede jeg at jeg derved ville få d da den så ville være vinkelret på begge vektorer som krævede men dette giver ikke det rigtige resultat. Nogen som kan hjælpe mig med at gå en anden vej??
Svar #1
22. januar 2006 af andersenit (Slettet)
mit hurtige bud må være
(a1+sb1+tc1)*b1+(a2+sb2+tc2)*b2+(a3+sb3+tc3)*b3=0
Løse den med hensyn til s og sætte den ind i
a1+sb1+tc1)*c1+(a2+sb2+tc2)*c2+(a3+sb3+tc3)*c3=0
(a1+sb1+tc1)*b1+(a2+sb2+tc2)*b2+(a3+sb3+tc3)*b3=0
Løse den med hensyn til s og sætte den ind i
a1+sb1+tc1)*c1+(a2+sb2+tc2)*c2+(a3+sb3+tc3)*c3=0
Skriv et svar til: vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
