Kemi

syre-basetitrering

23. januar 2006 af Rie n (Slettet)
hejsa!! skriver lige hele spørgsmålet..
til indstlling af en NaOH-opløsning afvejes 344,1 mm KHP som opløses i vand.
Opløsningen titreres med NaOH-opløsningen. ved titreringen bruges 16,5 mL NaOH-opløsning
beregn koncentrationen af NaOH opløsninge..
Den har jeg fået til 0,0062 M

ved titreringens afslutning er det samlede volumen af blandingen 68,70 mL

beregn pH for blandingen ved titreringens afsluting??
ved ikke helt hvad jeg skal bruge der.. Håber der er en der kan hjælpe..
VH Rie

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

Jeg har fået c(NaoH) til 0,0871 M..er det rigtigt??


I det næste spr har jeg divideret n(KHP) som jeg får til 0,00145 mol med 68,70 mL..er det korrekt??

pH=(-log 0,0238)= 1,62...den er vist lidt for lav

please hjæp mig

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

ups pH=14-1,62 =12,4
passer det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

lige et vigtigt spørgsmål er phtalsyre og kaliumhydrogenphtalat korresponderende syre-basepar???

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

kaliumhydrogenphtalat: en amfolyt

reagerer som syre ved tilsætning af base:

HOOC-C6H4-COO- + OH- --> -OOC-C6H5-COO- + H20

det ses at n(OH-)=n(KHP)=0,3441g/204,22g/mol=1,685mmol =>

c(OH-)=1,685mmol/16,5mmol=0,1021M

Hvordan har du fået dit resultat?

Din pH-værdi er meget lav.
Efter titreringens afslutning, har du jo en opløsning af en svag base. Ikke en stærk syre! Prøv igen, når jeg siger at phtalat-ionen er en svag base..

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

Jeg har bare brugt en forkert molarmasse, men nu har jeg slået den op og får det samme som dig.

Er pKb =14-2,95=11,05?

dvs pH=0.5 (11,05-log0,0245)=6,3
pH=14-6,3=7,67

Hvordan ved du phtalat er en svag base?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

-OOC-C6H5-COO-

kan da let optage et par protoner, hvorfor den er basisk.

pKb bliver 14-5,41=8,59

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

hvorfor 5,41

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

nåhh har jeg fat i en forkert pkb..hvilken side finder du den

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

jeg finder den under phtalsyre.

Det er en diprot syre, og da -OOC-C6H4-COO- har fraspaltet begge protoner, skal du anvende den sidste pKs-værdi for at finde pKb-værdien.

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2006 af timothy (Slettet)

så blir pH=8,9 ik

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

jep..

Skriv et svar til: syre-basetitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.