Matematik

trekant ved hjælp af cos, sin og tan

26. januar 2006 af balerte (Slettet)
Hjælp hvor er jeg dårlig til cos, sin og tan.. kan bare ikke forstår det..

I en trekant ABC er vinkel c 90 grader. Desuden er a= 4 og b= 9

Beregn vinklerne A og B????

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Af Pythagoras' sætning har du, at

c = (4^2 + 9^2)^(1/2) = 97^(1/2)

Sinusrelationerne giver så, at

sin(C)/c = sin(B)/b =>
sin(B) = b/c*sin(C)

sin(C)/c = sin(A)/a =>
sin(A) = a/c*sin(C)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2006 af MissiMissy (Slettet)

er denne trekant en retvinklet trekant??? for ellers kan man jo ik bruge phytagoras!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Undskyld mig, men har du overhovedet læst #0? Vinkel c er 90 grader.

Svar #4
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

Gid jeg kunne forstå hvorfor man gør sådan..men kan jeg desværre ikke..

Svar #5
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

Kunne du måske prøve, at tage udgangspunkt fra vinkel a..
Altså sige vinkel a=

Skriv et svar til: trekant ved hjælp af cos, sin og tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.