Matematik
Plangeometri
26. januar 2006 af
Eagle-Eye (Slettet)
Jeg har fået en opgave, hvori jeg udover at skulle indtegne følgende linjer i et koordinatsystem (I:2x+4y=11 & m:x+4y=13), for derved at bestemme den mindste vinkel mellem de to linjer. Alt dette er klaret.
Eneste problem jeg nu har, er: Bestem ligningerne for hver af de to vinkelhalveringslinjer til l og m?.
HVAD skal jeg gøre?... Fikse min egen ligning frem, som passer som en "Linje" i midten af vinkle, så den halveres?.
Er rimelig rådvild... =S
På forhånd tak!
Eneste problem jeg nu har, er: Bestem ligningerne for hver af de to vinkelhalveringslinjer til l og m?.
HVAD skal jeg gøre?... Fikse min egen ligning frem, som passer som en "Linje" i midten af vinkle, så den halveres?.
Er rimelig rådvild... =S
På forhånd tak!
Svar #1
26. januar 2006 af piper (Slettet)
Skæringspunktet mellem linierne er også et punkt, som ligger på vinkelhalveringslinien. Så har du et punkt på begge linjer. Den rette linje som halverer linjen mellem l og m (nu tager jeg udgangspunkt i en af vinklerne) må have den halve vinkelstørrelse, når du siger at det er en vinkelhalveringslinie. Så kan du bestemme vinkelhalveringsliniens hældning ved at tage tan(v/2). Når du har hældningen og et punkt på linien kan du let bestemme liniens forskrigt.
Ligeledes kan en hældning på en ret linie omregnes til en vinkel ved at tage atan til hældningen. Dette hømger sammen med at tan(v) = modstående katete divideret med hosliggende, hvor den hosliggende katete er lig 1.
Ligeledes kan en hældning på en ret linie omregnes til en vinkel ved at tage atan til hældningen. Dette hømger sammen med at tan(v) = modstående katete divideret med hosliggende, hvor den hosliggende katete er lig 1.
Skriv et svar til: Plangeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
