Matematik
i rummet! hjælp!
26. januar 2006 af
Jooks (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er en kugle givet ved ligningen:
x^2 + y^2 + z^2 - 2x - 4y + 6z + 5 = 0
Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum!
- det burde være en nem opgave... men, er simpelthen looost!
Har også været på ferie, og har haft 1 time med vektorer i rummet...
HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP!
x^2 + y^2 + z^2 - 2x - 4y + 6z + 5 = 0
Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum!
- det burde være en nem opgave... men, er simpelthen looost!
Har også været på ferie, og har haft 1 time med vektorer i rummet...
HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP!
Svar #1
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
For det første: LORTE-overskrift!
x^2 + y^2 + z^2 - 2x - 4y + 6z + 5 = 0 =>
x^2 - 2x + 1 + y^2 - 4y + 4 + z^2 + 6z + 9 = -5 + 1 + 4 + 9 =>
(x - 1)^2 + (y - 2)^2 + (z + 3)^2 = 9
Nu kan du direkte aflæse centrum og radius.
x^2 + y^2 + z^2 - 2x - 4y + 6z + 5 = 0 =>
x^2 - 2x + 1 + y^2 - 4y + 4 + z^2 + 6z + 9 = -5 + 1 + 4 + 9 =>
(x - 1)^2 + (y - 2)^2 + (z + 3)^2 = 9
Nu kan du direkte aflæse centrum og radius.
Skriv et svar til: i rummet! hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
