Matematik

Statistik

04. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har problemer med en opgave, der lyder således:

En symmetrisk terning er indrette således, at hvert af øjentallene 1, 2 og 3 forekommer på to af terningens seks sider. Et eksperiment består i at kaste to sådanne terninger på én gang og aflæse summen af øjentallene. Den stokastiske variabel X angiver denne sum.

Jeg skal nu bestemme middelværdi og spredning for X, men hvordan gør jeg det? Jeg har ikke umiddelbart selv nogle idéer, så al form for hjælp vil være rart.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2003 af krelle (Slettet)

Du kan vel finde sandsynlighederne for at det bliver et bestemt tal, hvilket jo er 1/3 for alle alle tallene. brug så formlerne i din formelsamling. Hvis jeg har lædt opgaven rigtigt er det jo heller ikke svært at finde middelværdien!

Svar #2
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

middelværdi:
E(X)= summen af alle x * P(X)
Desuden har jeg så gange med 2, ved alle, da både 1,2 og 3 fremkommer 2 gange hver.

E(X) = (1)*(1/3)(2)(1/3)+(3)(1/3)= 2

Varians:
summen (x-middelværdien)^2 *P(X) =
(1-2)^2(1/3) + (2-2)^2(1/3) + (3-2)^2(1/3) = 0,66

Håber det er rigtigt.... :0)

Svar #3
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

OBS. glem det der med jeg skrev jeg har gange med 2..

Antal øjne * sandsynligheden.

E(X)=(1)(1/3)+ (2)1/3)+ (3)(1/3)= 2

Svar #4
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Obs... du kan jo også finde middelværdien blot ved at lægge yderpunkterne sammen dvs. 1 og 3 og så dividere med 2: (1+3)/2 = 2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2003 af 404error (Slettet)

Indlæg #4: Ja, men det gælder ikke generelt, kun for symmetriske fordelinger. Variansen finder du desuden lettest ved formlen:

Var X=EX^2-(EX)^2,

for en stokastisk var. X.

Svar #6
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

:404error, ja, men når sandsynligheden er den samme, så kan det gøres på begge måder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2003 af 404error (Slettet)

Det var jo også, hvad jeg skrev. En uniform fordeling er jo netop symmetrisk.

Svar #8
04. december 2003 af SP anonym (Slettet)

404error:
Hvor ved du alt det fra?? Er du matematiker?? Økonom... ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2003 af 404error (Slettet)

Jeg læser matematisk statistik.

Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.