Matematik
Analytisk Geometri
29. januar 2006 af
mda (Slettet)
x^2-6x+y^2+8y
C(3;-4) og r=5
Hvordan finder jeg ligningen for den tangent til cirklen der går gennem (0;0) ??
På forhånd tak...
C(3;-4) og r=5
Hvordan finder jeg ligningen for den tangent til cirklen der går gennem (0;0) ??
På forhånd tak...
Svar #1
29. januar 2006 af 2835 (Slettet)
(0,0) er punkt på cirkelperiferien:
beregn hældningen fra punktet (3,-4) til (0,0) benyt ortogonal sætn:
a1*a2=-1
A1 er lig hældningen for de to punkter
a2 er hældningen for tangenten
y-yo = a2(x-xo)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
beregn hældningen fra punktet (3,-4) til (0,0) benyt ortogonal sætn:
a1*a2=-1
A1 er lig hældningen for de to punkter
a2 er hældningen for tangenten
y-yo = a2(x-xo)
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Analytisk Geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
