Matematik
Differentialregning...
30. januar 2006 af
miephantazy (Slettet)
Hej...
Jeg har store problemer med differentialregning, og selvfølgelig også denne her opg til i morgen.. Håber der er en der kan hjælpe..
Ved hjælp af nedenstående model er det muligt at bestemme indlandsisens alder i forskellige dybder. Isens alder f(x), målt i år, som funktion af dybden x, målt i meter, er i modellen bestemt ved
f(x)=109400-13660*ln(3005-x) x [1300;1700]
Hvilken alder har isen i 1600 meters dybde?
I hvilken dybde har isen en alder på 8000 år?
Bestem f'(x)..
Bestem f'(1350) og f'(1650), og gør rede for betydningen af disse tal..
Hm.. hvad er det i dette tilfælde man finder når man finder f'(x)..? I andre kan man finde tangentens hældning vha f'(x), ikke?
Jeg har store problemer med differentialregning, og selvfølgelig også denne her opg til i morgen.. Håber der er en der kan hjælpe..
Ved hjælp af nedenstående model er det muligt at bestemme indlandsisens alder i forskellige dybder. Isens alder f(x), målt i år, som funktion af dybden x, målt i meter, er i modellen bestemt ved
f(x)=109400-13660*ln(3005-x) x [1300;1700]
Hvilken alder har isen i 1600 meters dybde?
I hvilken dybde har isen en alder på 8000 år?
Bestem f'(x)..
Bestem f'(1350) og f'(1650), og gør rede for betydningen af disse tal..
Hm.. hvad er det i dette tilfælde man finder når man finder f'(x)..? I andre kan man finde tangentens hældning vha f'(x), ikke?
Svar #1
30. januar 2006 af Otzen (Slettet)
for at finde isens alder, skal du sætte din x-værdi, altså dybden på 1600 m, ind i funktionen, og så er det ellers bare frem med lommeregneren.
for at finde dybden x til alderen f(x)=8000 år, benytter du, at
f(x)=109400-13660*ln(3005-x) og at
f(x)=8000
dvs. du sætter de to udtryk lig med hinanden.
jo, det er korrekt, at det er tangentens hældning. hvad den f'(x) står for i din opgave kan jeg ikke umiddelbart gennemskue. - det plejer nu også at stå i opgaven, hvad det angiver.
I din opgave skal du finde f'(x), da du skal benytte den til at bestemme f'(1350) og f'(1650).
for at finde dybden x til alderen f(x)=8000 år, benytter du, at
f(x)=109400-13660*ln(3005-x) og at
f(x)=8000
dvs. du sætter de to udtryk lig med hinanden.
jo, det er korrekt, at det er tangentens hældning. hvad den f'(x) står for i din opgave kan jeg ikke umiddelbart gennemskue. - det plejer nu også at stå i opgaven, hvad det angiver.
I din opgave skal du finde f'(x), da du skal benytte den til at bestemme f'(1350) og f'(1650).
Svar #2
30. januar 2006 af miephantazy (Slettet)
Tusind tak skal du have.. Men kan ikke rigtig finde ud af at finde f'(x)..?
Svar #3
30. januar 2006 af eightx2 (Slettet)
#2.
f'(x) af
f(x)=109400-13660*ln(3005-x)
109400 er bare en konstant, som giver 0.
(-13660*ln(3005-x))' , her skal du bruge gangereglen og sammensat funktion-reglen.
f'(x) af
f(x)=109400-13660*ln(3005-x)
109400 er bare en konstant, som giver 0.
(-13660*ln(3005-x))' , her skal du bruge gangereglen og sammensat funktion-reglen.
Skriv et svar til: Differentialregning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
