Kemi
koncentration af CH3COOH
02. februar 2006 af
Rantala (Slettet)
Hjælp søges.
Jeg skal finde koncentrationen af førnævnte stof. Det kan jeg ikke lige finde ud af.
Jeg skal finde koncentrationen af førnævnte stof. Det kan jeg ikke lige finde ud af.
Svar #4
02. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)
Okay, så kigger vi på ligevægten:
CH3COOH + H2O <--> CH3COO(-) + H3O(+)
Det ses at [CH3COO(-)] = [H3O(+)] som vi i det følgende kalder x. Hver gang vi danner en acetat og en oxonium forsvinder der et eddikesyremolekyle. Ergo haves: [CH3COOH] = 0,005 M - x. Styrkekonstanten kan så skrives som
K_s = x*x/(0,005M - x) = x^2/(0,005M - x)
Løs denne ligning og find derefter pH på sædvanelig måde.
CH3COOH + H2O <--> CH3COO(-) + H3O(+)
Det ses at [CH3COO(-)] = [H3O(+)] som vi i det følgende kalder x. Hver gang vi danner en acetat og en oxonium forsvinder der et eddikesyremolekyle. Ergo haves: [CH3COOH] = 0,005 M - x. Styrkekonstanten kan så skrives som
K_s = x*x/(0,005M - x) = x^2/(0,005M - x)
Løs denne ligning og find derefter pH på sædvanelig måde.
Skriv et svar til: koncentration af CH3COOH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
