Matematik

find forskriften PLZ

04. februar 2006 af kanne60 (Slettet)
Ud fra følgende punkter skal jeg finde forskriften.

(0,0) - (-2;-1) - (-4;0) _ en parabel

Jeg har kigget en del på det... og kan simpelt ik få det til at gå op.



Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2006 af daque (Slettet)

uhhh ha det er jo en længere affære...

men man skal jo finde 3 ubekendte og så vidt jeg husker er det noget med en masse sammensatte ligninger osv osv osv....

Svar #2
04. februar 2006 af kanne60 (Slettet)

oka første spørgsmål - c er som sagt skræringen med y-aksen right ?

Hvis vi siger det, har jeg prøvet at lave 2 ligninger med 2 ubekendte.. hvor jeg fx finder b for begge og sætter dem lig med hinanden.. problemet her er bare at det gir false =S

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2006 af -Glenn- (Slettet)

Forskriften du leder efter er på formen:

f(x)=ax²+bx+c, a != 0, start med at sætte (x,f(x))=(0,0) ind:

0=a*(0)²+b*(0)+c <=> c = 0. Nu indsættes (-2,-1) hhv. (-4,0), hvorved du får 2 ligninger med 2 ubekendte.

{1} -1=a*(-2)²+b*(-2) <=> -1=4a-2b

{2} 0=a*(-4)²+b*(-4) <=> 0=16a-4b = 4a-b.

Udfra {2} fås b = 4a, ved indsættelse i {1} -1=4a-2*(4a) <=> a=(1/4).

b = 4a <=> b=4*(1/4) <=> b=1, dvs.

f(x)=(1/4)x²+x

Svar #4
04. februar 2006 af kanne60 (Slettet)

#3 mange taKKKKKKKK !!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2006 af daque (Slettet)

-Glenn-

hmm kan sagtens følge dig, men hvad gør man hvis man har et andet punkt end lige 0,0 f.eks (2,1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2006 af IBM (Slettet)

Newtons form, den er let at bruge.

Skriv et svar til: find forskriften PLZ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.