Matematik
vektor (opg.E2012 mat A 1-årig)
12. februar 2006 af
mettma (Slettet)
hej håber der er nogen der er i stand til at hjælpe mig med dette lille sppørgsmål. Tror det er forholdsvist let, men jeg er bare ikke helt sikker i min sag.
l vektor(a) + vektor(b)l = ??
(l=længden af, samme tegn som numerisk-tegnet)
Jeg ved at:
l vektor(a) l = 2
l vektor(b) l = 5
vektor (a) * vektor (b) = 7 (*=skalarprod.)
dermed har jeg også vinklen ml a og b som er lig med ca. 45, 57 grader.
Ved ikke hvordan jeg skal finde ud af det. også selvom det sikkert er ret lige til, men håber i hvert fald at der nogen som kan og gider hjælpe! på forhånd tak. Mettma
l vektor(a) + vektor(b)l = ??
(l=længden af, samme tegn som numerisk-tegnet)
Jeg ved at:
l vektor(a) l = 2
l vektor(b) l = 5
vektor (a) * vektor (b) = 7 (*=skalarprod.)
dermed har jeg også vinklen ml a og b som er lig med ca. 45, 57 grader.
Ved ikke hvordan jeg skal finde ud af det. også selvom det sikkert er ret lige til, men håber i hvert fald at der nogen som kan og gider hjælpe! på forhånd tak. Mettma
Svar #2
12. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Sorry, det skal være
|a + b|² = |a|² + 2(a*b) + |b|²
|a + b|² = |a|² + 2(a*b) + |b|²
Svar #3
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)
#1:
Er det ikke cosinus-relationen, du tænker på? Skal der i så fald ikke ganges cos(v), hvor v er vinkelen mellem vektorerne a og b, på andet led i udtrykket?
Er det ikke cosinus-relationen, du tænker på? Skal der i så fald ikke ganges cos(v), hvor v er vinkelen mellem vektorerne a og b, på andet led i udtrykket?
Svar #4
13. februar 2006 af sigmund (Slettet)
#2:
Det er bedre, thi |a||b|cos(v) = a*b, hvor '*' her betegner skalarproduktet mellem vektor a og vektor b.
Det er bedre, thi |a||b|cos(v) = a*b, hvor '*' her betegner skalarproduktet mellem vektor a og vektor b.
Skriv et svar til: vektor (opg.E2012 mat A 1-årig)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
