Matematik

Tangentens ligning...

13. februar 2006 af miephantazy (Slettet)
Kan aldrig finde ud af at finde tangentens ligning... Jeg ved jeg skal bruge en x-værdi, y-værdi og en hældning og så kan jeg sætte det ind i en formel...

f(x)= (5x^2)/(x^2 +4)

Jeg ved de skærer i punktet p (-1,f(-1))..

Hvordan kan jeg finde hældningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2006 af Molle (Slettet)

Ved du, hvor den skærer y-aksen?

Svar #2
13. februar 2006 af miephantazy (Slettet)

Hm.. jeg ved tangentens y-værdi er -1..

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2006 af fixer (Slettet)

Tangenthældningen i røringspunktet p(x0,f(x0)) er f'(x0). Så kan du selv erstatte x0 med den relevante værdi.

Svar #4
14. februar 2006 af miephantazy (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt.. Skal jeg sætte xo ind i f`(x)? Det kan jeg ikke rigtig finde ud af..
f`(x)= (10x *x^2 +4 -5x^2 * 2x)/(x^2 +4)^2

.. håber der er en der kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Tangentligningen hedder

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0).

(x0,f(x0)) er punktet, hvor tangenten skal fastlægges. Mht. f'(x0), så sætter du x0 ind for x i dit udtryk for f'(x) (dette har du givet i #4).

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2006 af Duffy

Nu har jeg prøvet at
lave et lille program i
Maple V der laver en lillebitte
funktionsundersøgelse:

Se 'Duffys Maple-dumps'





Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#6:

"Sorry, the page you requested was not found"

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#7:

Det er fordi at der er kommet en '>' for meget i linket.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2006 af Duffy

OK - sorry

Vi tager den lige igen:

http://www.geocities.com/studieportalen/FUNKTION03.pdf



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2006 af Duffy

Jeg ved ikke om det med al tydelighed fremgår hvad liniens ligning er, men
det er der hvor der står

tangentlinie(x);

y = -8/5*x -3/5



Duffy

Svar #11
14. februar 2006 af miephantazy (Slettet)

Hehe.. Tak... Nu burde jeg kunne forstå det...

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2009 af el-barq (Slettet)

Hej..

Nogen der kan finde ud af at bevise tangentens ligning: y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)?


Skriv et svar til: Tangentens ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.