Matematik

Reducering af brøker

15. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)
Reducer brøken:

((x-y)^2-y^2)/(2x)


Har selv fået den til:

(x^2-2xy)/2

Det passer bare ikke med lommeregnerens resultat som bliver:

(x-2xy)/2

Nogen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2006 af fixer (Slettet)

Ingen af jer har ret.

(x-y)² = x²-2xy+y²

hvorfor tælleren bliver x²-2xy og det endelige udtryk derfor ½x-y.

Svar #2
15. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)

Er ikke helt med på det sidste du skriver??

Hvorfor ½??

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2006 af allan_sim

#2.
(x^2-2xy)/(2x)
= (x^2)/(2x) - (2xy)/(2x)
= (x*x)/(2x)
= x/2 - y
= (1/2)x-y

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2006 af fixer (Slettet)

#3
Der smuttede vist et y i linien

= (x*x)/(2x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2006 af allan_sim

#4.
Jep :-)

Svar #6
16. februar 2006 af simonthomsen (Slettet)

#3
Hmm..er ikke helt med på hvad det er i gør i anden linie??

Skriv et svar til: Reducering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.