Matematik

Er siden her snyd?

16. februar 2006 af K-J (Slettet)
Hey sidder og lavet SSO om komplekse tal og har fået stillet en opgave som jeg ikke kan komme igang med.
Skal aflevere imorgen fredag og min lærer har ikke svaret på min mail så vil spørge om det vil opfattes som snyd hvis jeg beder jer om et hint til at komme igang med opgaven?

Hvis det ikke vil være snyd så skriver jeg opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2006 af fixer (Slettet)

Der er ikke noget i vejen for at få hints. I hvert fald er der mange andre, der har stillet spørgsmål herinde om deres SSO.

Svar #2
16. februar 2006 af K-J (Slettet)

Ok.

Men opgaven lyder:

Løs ligningen z^4+iz^2+2=0

Er det noget nogen kan hjælpe mig med at løse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2006 af fixer (Slettet)

Vink: det er en andengradsligning i forklædning. Sæt f.eks. w = z^2. Ligningen lyder da

w^2+iw+2 = 0

Svar #4
16. februar 2006 af K-J (Slettet)

Har du regnet den ud for vil lige høre om det resultat jeg har fået er rigtigt?

Har fået:
z=(1/2)-(i/2) og z=-(1/2)+(i/2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2006 af fixer (Slettet)

Har ikke regnet den ud, men det skal være præcis fire løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2006 af fixer (Slettet)

Løsningerne til ligningen i #3 er w=i og w=-2i. Så resterer blot at løse z^2=w. Løsningerne til den er ikke som du angiver.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2006 af Duffy

z^4+iz^2+2=0

har 4 løsn, nemlig:

z1 = 1/2·sqrt(2)+1/2·i·sqrt(2)

z2 = -1/2·sqrt(2)-1/2·i·sqrt(2)

z3 = 1-i

z4 = -1+i


...og jah, det må siges at være SNYD når du nu ikke selv har løst den, men du kan redde den delvist vha 'den klamme hånds princip'.



Duffy

Svar #8
16. februar 2006 af K-J (Slettet)

Ok nu har jeg fundet min fejl.
Siger mange tak for hjælpen.
får også de 4 løsninger som duffy skriver.

Skriv et svar til: Er siden her snyd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.