Matematik

matematik.. potens regning.

10. december 2003 af MixR (Slettet)
hey..

min lærer gav mig denne opgave:
(*^8)^3=16^6
*=?
jeg fandt ved rent held ud af at *=2 men nu skal jeg forklare hvordan jeg har fundet ud af det...

er der ikke nogen der kender en metode...? (uden lommeregner)

P.S. svar venligst hurtigt da jeg skal svare min lærer senest på fredag...

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2003 af erdos (Slettet)

Øh dette er da en mulighed (* kaldes x);

3*log(x^8)=6*log(16)
log(x^8)=(6*log(16))/3=log(16^2)
8*log(x)=log((2^4)^2)=8*log(2)
log(x)=log(2)
x=2

Det gøres da uden lommeregner, men kan selvfølgelig ikke garantere, at der ikke findes en anden og lettere mulighed....

Hygge....

Svar #2
10. december 2003 af MixR (Slettet)

hey kalle..

tak for hjælpen men jeg har endnu en bøn..

da jeg ikke er så matematisk tænkende vil jeg bede om at få det skåret ud i pap...

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2003 af erdos (Slettet)

Hvad tænker du på....?

Kender du ikke til logaritmer oder...?

Svar #4
10. december 2003 af MixR (Slettet)

nope

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2003 af erdos (Slettet)

Så kan jeg godt se, at det er svært at argumentere for...

Men denne her mulighed er så ret logisk til gengæld:

(x^8)^3=16^6
(x^8)^3=(2^4)^6 (da 2^4 = 16)
x^24=2^24 (potenserne ganges sammen)

nu kan det ses at x=2 ellers;

x=24'te-roden af 2^24 =2

Hjalp det?

Hygge...

Svar #6
10. december 2003 af MixR (Slettet)

Yeeeeepeeeeeeee

10^99,999999999999999 gange tak...

Den skal nok virke..

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2003 af erdos (Slettet)

Godt så...

Held og lykke!

Svar #8
10. december 2003 af MixR (Slettet)

jo tak..

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2003 af 404error (Slettet)

Hvad med -2..?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja, så længe eksponenten er lige, så er den vist god nok med -2.

Skriv et svar til: matematik.. potens regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.