Kemi
spørgsmål til kemi
20. februar 2006 af
xyz (Slettet)
Hej jeg er i gang med at regne opgaver i kemi, og der er opstået nogle vanskeligheder undervejs, håber I kan hjælpe mig.
MAJ 2005:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf
OPGAVE 2:
2d) jeg har fået aktiveringsenergien til at være 103,825 kJ/mol
2e)Jeg har ingen idé?
MAJ 2004:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/kemi2004-10-3-uk.pdf?menuid=150560
OPGAVE 2:
2b) Hvilken farve har forlaget i opløsningen?
2e) Beregn en korrigeret TVN-værdi...???
MAJ 2003
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf
OPGAVE 1:
1b) pH = pKs = 4,17
1c) der får jeg også pH = 4,17, hvorfor det?
1d) når pH = 4,8 findes 81 % af c-vitaminet som ascorbinsyre i urin.. er det rigtigt?
OPGAVE 2:
Reaktionens hastighedskonstant ved 298 grader celcius. k=137,61 min, får jeg???
Håber I vil hjælpe mig :)
MAJ 2005:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf
OPGAVE 2:
2d) jeg har fået aktiveringsenergien til at være 103,825 kJ/mol
2e)Jeg har ingen idé?
MAJ 2004:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/kemi2004-10-3-uk.pdf?menuid=150560
OPGAVE 2:
2b) Hvilken farve har forlaget i opløsningen?
2e) Beregn en korrigeret TVN-værdi...???
MAJ 2003
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf
OPGAVE 1:
1b) pH = pKs = 4,17
1c) der får jeg også pH = 4,17, hvorfor det?
1d) når pH = 4,8 findes 81 % af c-vitaminet som ascorbinsyre i urin.. er det rigtigt?
OPGAVE 2:
Reaktionens hastighedskonstant ved 298 grader celcius. k=137,61 min, får jeg???
Håber I vil hjælpe mig :)
Svar #2
20. februar 2006 af frodo (Slettet)
2005)
2 går ud fra du mener 3?
d) ja
e) [B1]=0,9[B1]_0
t=6
[B1]_0=1,33*10^(-6)M
2004)
b) undersøg farven af indikatoren ved pH=4.
e) find stofmængden af H3O+ når du har 100mL og når du har 100ml+125ml+26,8ml
differencen er den betydning volumenforøgelsen har..
2003)
b) hvorfor skulle pH=pKs. anvend formlen for en svag syre giver ikk 4,17
c) fordi du her har et puffersystem hvor nB=nS..
d) nej. det er ascorbat
2)jeg får ved at lave et lineært plot k=0,15917 min(^-1)
2 går ud fra du mener 3?
d) ja
e) [B1]=0,9[B1]_0
t=6
[B1]_0=1,33*10^(-6)M
2004)
b) undersøg farven af indikatoren ved pH=4.
e) find stofmængden af H3O+ når du har 100mL og når du har 100ml+125ml+26,8ml
differencen er den betydning volumenforøgelsen har..
2003)
b) hvorfor skulle pH=pKs. anvend formlen for en svag syre giver ikk 4,17
c) fordi du her har et puffersystem hvor nB=nS..
d) nej. det er ascorbat
2)jeg får ved at lave et lineært plot k=0,15917 min(^-1)
Svar #3
21. februar 2006 af xyz (Slettet)
2004:
e) jeg har tidligere fundet n(H3O+) når V = 100 mL, det gav 1000 mol.
og når jeg har 100+125+26,8 mL, så er n(H3O+)=251,8 mol.
så forstår jeg ikke helt hvad du mener med differensen. ??
2003:
b) nu bruger jeg formlen:
ph=½(pks-logc(S)) og får pH=3,5. kan det passe?
d) er det så ascorbat der er de 81% og ascorbinsyre der er 19 %?
e) jeg har tidligere fundet n(H3O+) når V = 100 mL, det gav 1000 mol.
og når jeg har 100+125+26,8 mL, så er n(H3O+)=251,8 mol.
så forstår jeg ikke helt hvad du mener med differensen. ??
2003:
b) nu bruger jeg formlen:
ph=½(pks-logc(S)) og får pH=3,5. kan det passe?
d) er det så ascorbat der er de 81% og ascorbinsyre der er 19 %?
Svar #5
22. februar 2006 af frodo (Slettet)
2004,e)
1000mol???
Du har lavet noget helt galt.
[H3O+]=10^(-4)M, da pH pr definition skal være 4
ser vi da på 100mL=0,100L, fås:
n(H3O+)=0,100L*10^(-4)M=10^(-5)mol
ser vi på de 251,8mL, fås:
n(H3O+)=2,518*10^(-5)mol
ok?
det vil sige, at pga volumenforøgelsen har vi skullet tilsætte (2,518-1)*10^(-5)mol ekstra HCl
derved fås en reduktion i TVN-værdien pga dette ekstra tilsatte HCl.
2003) hvis du har brugt den formel og fundet den rigtige pKs-værdi er det korrekt. Jeg har ikke selv regnet efter.
d) ja
1000mol???
Du har lavet noget helt galt.
[H3O+]=10^(-4)M, da pH pr definition skal være 4
ser vi da på 100mL=0,100L, fås:
n(H3O+)=0,100L*10^(-4)M=10^(-5)mol
ser vi på de 251,8mL, fås:
n(H3O+)=2,518*10^(-5)mol
ok?
det vil sige, at pga volumenforøgelsen har vi skullet tilsætte (2,518-1)*10^(-5)mol ekstra HCl
derved fås en reduktion i TVN-værdien pga dette ekstra tilsatte HCl.
2003) hvis du har brugt den formel og fundet den rigtige pKs-værdi er det korrekt. Jeg har ikke selv regnet efter.
d) ja
Skriv et svar til: spørgsmål til kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
