Matematik

Vinkel mellem parameterfremstillinger

20. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
Hvordan finder jeg en vinkel mellem to oplyste parameterfremstillinger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

I hvilken sammenhæng?

Hvis det f.eks. er mellem linier, kan man f.eks. finde vinklen deres retningsvektorer.

Skriv gerne opgaven

//Sentinox

Svar #2
20. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Jeg har fået oplyst to parameterfremstillinger i rummet, og skal finde vinklen mellem dem

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Kan du skrive opgaven, så er det som regel nemmest...

//Sentinox

Svar #4
20. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

l: (2,4,-1) + t(3,-6,9) og

m: (5,-2,8) + t(-2,3,1).

Find vinklen mellem l og m

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2006 af fixer (Slettet)

Gør som i #1.

Svar #6
20. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Tak skal i have

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Hej igen.

En betingelse for at en vinkel eksister, er at de to linier skærer hinanden.

To linier skærer hinanden i rummet, hvis afstanden mellem dem er nul!

Benyt:

dist(l,m) = |n.p1p2|/|n|

hvor n = r[l] x r[m] og p1p2 er en imellem to vilkårlige punkter på linierne (f.eks. punkterne (2,4,-1) og (5,-2,8).



Hvis det viser sig at de skærer hinanden, er vinklen mellem dem bestemt ved vinklen mellem deres retningsvektorer (som udspænder en plan), hvor deres retningsvektorer er:

r[l] = (3,-6,9) henholdvis r[m] = (-2,3,1)

Benyt herefter den geometrisk kobling:

|a x b| = |a||b|sin(v)


//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

For sent igen...

Jeg må vist holde op med mine lange forklaringer...

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2006 af CziX (Slettet)

hehe.. Der er nok nogle andre, der får glæde af det :)

Iøvrigt skal der ikke også nævnes, at de ikke må være parallelle ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2006 af sigmund (Slettet)

En lille bemærkning: man kan da ikke tale om "vinkel mellem parameterfremstillinger". Derimod kan man tale om "vinkel mellem linier, der har parameterfremstilling ?? hhv. ??".

Skriv et svar til: Vinkel mellem parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.