Andre fag

Fremtid , A og Bniveau??

10. december 2003 af Vega107 (Slettet)
Hej jeg vil gerne have et råd hvis der er nogen der vil hjælpe mig ud af et dilemma....

Jeg går kun i 1.g men tænker over hvad jeg videre skal have på A- og B- niveau. Jeg er meget interesseret i biologi,kemi, idræt og musik. Det er alle sammen ting jeg nyder. Meeeen min søster som gik på gymnasiet for to år siden råder mig til ikke at vælge idræt eller musik da disse ses som useriøst på universitet( hvor jeg måske gerne vil læse videre)
Jeg tænker lidt i nogle uddannelsesveje med noget biologi, men for at gøre gymnasietiden EN DEL lysere ville det være rart med musik og idræt.Men på den anden side er det jo også noget for at gøre det lettere. Jeg er meget i tvivl, men jeg vil gerne læse videre på universitetet! Nogle gode råd??

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2003 af Rexen (Slettet)

Hmm .. nu har jeg jo glemt hvornår det er man skal vælge sine valgfag :-s Men jeg mener da at universiteter og lignende plejer at holde noget åben hus - halløj lige først på året for dem der overvejer at starte den følgende sommer.
- Der skulle vel ikke være noget i vejen for at du deltager i den slags arrangementer for at danne dig et indtryk af hvad det vil sige at læse på uni.. og for at finde ud af hvilken uddannelse der tiltaler dig mest.

Men ellers vil jeg jo sige; du skal vælge efter interesse, - det kommer du længst med... :-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2003 af Slacz Maci (Slettet)

Hey :) Tja, jeg har musik på A-niveau, og det er ikke noget du som sådan kan bruge til noget, medmindre du vil læse noget med musik specifikt (altså noget a'la musikvidenskab, musikteori..blahblah). Det er heller ikke noget _jeg_ som sådan kan bruge til noget, men for mig var det ren interesse. Når du skriver: "Jeg tænker lidt i nogle uddannelsesveje med noget biologi, men for at gøre gymnasietiden EN DEL lysere ville det være rart med musik og idræt" - bliver jeg sådan lidt nervøs for, om du egenligt ved hvad musik på A-niveau er.. Det er desværre sådan en hel del ser på musik på højniveau, men sandheden er jo, at der er ligeså meget teori som i biologi/kemi.. I alle fald på papiret, det kan varierer med læren. Det der svarer til øvelsestimer i kemi/bio/fysik osv, bruges så til sammenspil.. Musik kan være ligeså tørt som en flexdag med 7 timers old! Men er interessen dér, så er det dét værd, især når man så får lov til at "udfolde sig musikalsk". Det som vores studievejledere lagde stor vægt på under samtaler i 1.G var, at vi valgte efter _interesse_. Det var det vigtigste, og den holdning har jeg nu engang også.. Du kunne jo f.eks. vælge biolog/idræt, 2 fag der kan supplerer hinanden på mange måder.. :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa

Jeg har kemi A-niveau. Det kan jeg bruge til rigtig meget, hvis jeg vil læse noget biologi eller kemi bagefter på uni. Biologi og organisk kemi har mange fællestræk - er næsten det samme.
Jeg vil selv læse biokemi senere, men har kun biologi c-niveau. Det kan man sagtens komme ind med. Man skal bare huske at mat. A-niveau er adgangskrav til mange naturvidenskabelige studier, så det tager jeg her i 3.g

Men det er en god ide med noget kreativt, så derfor vælger jeg musik B-niveau i 3.g for at få lidt andet. Her kan man jo også vælge idræt, design osv. Vi har på vores gym også film/TV det skulle være helt vildt godt, overvej det hvis du har muligheden.

Håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet, ellers så spørg bare!

hej hej

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg vil lige sige til Snitzel at selvom kemi A måske er meget nyttigt, så er der såvidt jeg er orienteret ingen uddannelser som kræver det. Jeg ved at farmaceut fx. kræver kemi B (og fysik B og mat A). Og farmaceut må i høj grad kaldes en kemisk uddannelse.

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2003 af KemiKasper (Slettet)

Hvis man vil være kemiker skal man bare bruge B-niveau, egentlig kan man god komme ind med C-niveau men så skal man supplere i den første månedstid på universitetet.

Biologi kræver kemi på B-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2003 af *A* (Slettet)

Jensus--> Nogle uddannelser kræver rent faktisk at man enten har Mat A og Kemi A og fysik B eller og Mat A, Fysik A og Kemi B/C (det varierer lidt)

Men vælger man mat og fys på A og Kemi på B så kan man komme ind på næsten det hle, dog undtaget et par enkelte sproglige udddannelser

Men det er jo slet ikke det det komemr an på, som Slcaz Maci så vælger efter interessen. Du regner vel heller ikek med at studere et fag bagefter som du ikke engagn gider at have nu

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. december 2003 af Jean

Tror ikke der er nogle udd., der kræver kemi A. (I hvert tilfælde ikke for to år siden)

Brugbart svar (1)

Svar #8
11. december 2003 af Kaare (Slettet)

Med dine fremtidsplaner lyder det som om du helst skal sikre dig et a-niveau i matematik og et b-niveau i kemi for at kunne komme ind på alle de relevante fag. Derudover vil du sikkert med stor fordel kunne vælge et a niveau i enten kemi eller biologi og et b niveau i det andet men det er mest for at gøre overgangen til universitetet lidt lettere. Dog er det også klart at du ikke får meget ud af undervisningen hvis du skal tvinge dig selv til at vælge de tunge fag så hvis det er tilfældet skal du sikkert hellere supplere med musik eller idræt. Det er jo helle rikke værre end at du hurtigt bliver bragt up to date på universitetet!

Brugbart svar (1)

Svar #9
11. december 2003 af Kaare (Slettet)

Og nej der er ikke nogen uddannelser der kræver kemi på a niveau...

Svar #10
11. december 2003 af Vega107 (Slettet)

Okey... tak for de mange svar... Selvfølgelig er jeg lig startet med matematik i gymnasiet hvor det er pisse svært, men jeg fik 03 i den første prøve og jeg synes ikke specielt godt om faget matematik, så jeg ville helst gerne undgå det. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå det, men det er et svært fag og jeg kan bestemt ikke lide detmen jeg blir vel NØDT til at have det hvis jeg skal læse biologi på uni.
Man kan vel altid tage MAtematik på A-niveau bagefter på aftenskole hvis det er....

Brugbart svar (1)

Svar #11
11. december 2003 af Slacz Maci (Slettet)

Hvis jeg var dig ville jeg tjekke hvilke uddannelser der krævede hvad - til at starte med. Hvis du vitterligt ikke kan lide matematik hvorfor så pine dig selv i 3 år med det? Personligt havde jeg det på B-niveau og det var slemt nok ;) Jeg tror du skal overveje om du er så sikker på hvilken uddannelse du vil have, så du vil gøre din gymnasietid.. hmm... "mindre sjov", eller hvordan man nu kan udtrykke det.. I det mindste vil jeg råde dig til at tage eet fag du virkeligt brænder for - også selvom du ikke umiddelbart synes du kan bruge det til noget.. Ellers kan du alt for nemt køre fast i det, og så er gymnasietiden ikke ligefrem et godt minde, hvis du skal slæbe dig til timer i 2 år, som du egenligt ikke har lyst til at tage..
Og det 03 dér.. well, jeg startede med et 5-tal og endte på 9 :) Du skal bare kæmpe for det.. Sjovt er det ikke, men det betaler sig

Brugbart svar (1)

Svar #12
11. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Man kommer desværre ingen vegne uden matematik på A (groft sagt). Det er bare et spørgsmål om at være godt forberedt hver gang, og koncentrere sig om opgaverne, jeg kunne ved gud heller ikke lide matematik, men lidt fik jeg da lært. Studerer til civilingeniør nu, og matematik er altså bare et værktøj til at få nogen resultater, der er vel 5% der interesserer sig for det, for restens vedkommende skal det bare overstås.

Mht. idræt og musik, så er der ingen danske universiteter der vil vælge dig fra hvis du har haft et af de fag (hvis det var det du var bange for), tag og vælg efter interesser, men skul lidt til KOT bogen, så skulle den være i vinkel.

Brugbart svar (1)

Svar #13
11. december 2003 af Kaare (Slettet)

Der er faktisk mange uddannelser der kun kræver matematik på c eller b niveau men jeg er da enig i at det er vigtigt...

Brugbart svar (1)

Svar #14
11. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Nå ja selvfølgelig, men det er den ting der optræder flest gange som krav. Selvfølgelig har HF studerende også en chance, ihvertfald nogen steder ;)

Svar #15
14. december 2003 af Vega107 (Slettet)

Jeg blir lidt forvirret når der er nogen der siger at alle steder kræver Matematik på A-niveau og et andet sted siger der er få steder der kræver det!! Ja jeg må vel bar se tiden an..... men tak for svar

Brugbart svar (1)

Svar #16
14. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kan jo selv slå det op Vega107...

Brugbart svar (1)

Svar #17
15. december 2003 af Kaare (Slettet)

Kig eventuelt inde på København eller Århus Universitet - altså hjemmesiderne. Der finder du informationerne.

Brugbart svar (1)

Svar #18
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, eller Aalborg ;)
www.auc.dk

Brugbart svar (1)

Svar #19
15. december 2003 af Kaare (Slettet)

Ja det er vel også et slags universitet....;-)

Brugbart svar (1)

Svar #20
15. december 2003 af ababab (Slettet)

jeg vil bare sige: vælg efter interesse... -det kommer du længst med!
c",)

Skriv et svar til: Fremtid , A og Bniveau??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.