Matematik
differentialligning - SKAL AFLEVERES IMORGEN
23. februar 2006 af
afghan (Slettet)
hej igen, er der en der gider hjælpe mig med denne opgave. jeg er lost.
jeg blev nødt til at opdatere indlægget. mangler hjælp til spørgsmål 2 og 3. i 2'erne sætter jeg ligningen lige med 50. men får forkert facit.
hvis I gider at hjælpe, så skrive det lige, så jeg kan skrive forskriften for V(t) ind.
Der løbet vand ned i et kar, der kan rumme 50 L, og som har et afløb i bunden. Med V(t) betegnes mængden af vand i karret til tidspunktet t. V måles i liter og t måles i sekunder.
V’(t) = 0,1- a * V(t), a > 0
Karret er tomt til tiden t=0.
1.bestem udtrykt ved a en forskrift for V som funktion af tiden.
2.bestem, hvor lang det tager at fylde karret, når a = 5*10^-4
3.bestem lim V(t), t->∞ udtrykt ved a, og bestem de værdier af a, for hvilket karret aldrig bliver opfyldt.
på forhånd tak
Saba
jeg blev nødt til at opdatere indlægget. mangler hjælp til spørgsmål 2 og 3. i 2'erne sætter jeg ligningen lige med 50. men får forkert facit.
hvis I gider at hjælpe, så skrive det lige, så jeg kan skrive forskriften for V(t) ind.
Der løbet vand ned i et kar, der kan rumme 50 L, og som har et afløb i bunden. Med V(t) betegnes mængden af vand i karret til tidspunktet t. V måles i liter og t måles i sekunder.
V’(t) = 0,1- a * V(t), a > 0
Karret er tomt til tiden t=0.
1.bestem udtrykt ved a en forskrift for V som funktion af tiden.
2.bestem, hvor lang det tager at fylde karret, når a = 5*10^-4
3.bestem lim V(t), t->∞ udtrykt ved a, og bestem de værdier af a, for hvilket karret aldrig bliver opfyldt.
på forhånd tak
Saba
Skriv et svar til: differentialligning - SKAL AFLEVERES IMORGEN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
