Matematik
Ligning for tangent hvor funktionen skærer y
24. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej,
Jeg har fået stillet følgende opgave, som jeg håber der er en der kan give mig et lille hint til.
f(x) = 4*3^x+2
a)
Bestem f'(x)
Det har jeg gjort og fået resultatet:
f'(x) = 4*ln(3)*3^x
Herefter skal jeg i opgave b bestemme ligningen for tangenten til grafen for f i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen.
Er der en der kan give mig et hint til hvordan jeg kommer igang med den opgave.
På forhånd tak,
Med venlig hilsen
Peter F. Poulsen
Jeg har fået stillet følgende opgave, som jeg håber der er en der kan give mig et lille hint til.
f(x) = 4*3^x+2
a)
Bestem f'(x)
Det har jeg gjort og fået resultatet:
f'(x) = 4*ln(3)*3^x
Herefter skal jeg i opgave b bestemme ligningen for tangenten til grafen for f i det punkt, hvor grafen skærer y-aksen.
Er der en der kan give mig et hint til hvordan jeg kommer igang med den opgave.
På forhånd tak,
Med venlig hilsen
Peter F. Poulsen
Svar #1
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Udregn f(0). Find da tangentens hældning i 0. f'(0).
Da har du et punkt og hældning og da er tangentens ligning ikke svær at bestemme.
Da har du et punkt og hældning og da er tangentens ligning ikke svær at bestemme.
Svar #2
25. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Hej Jean,
Tak for din hjælp!
Med venlig hilsen
Peter F. Poulsen
Tak for din hjælp!
Med venlig hilsen
Peter F. Poulsen
Skriv et svar til: Ligning for tangent hvor funktionen skærer y
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
