Matematik

Hjælp til et par matematik opgaver!

26. februar 2006 af SHOCKWAVES (Slettet)
Hej, er der nogle der kan hjælpe med disse to opgaver? - Det håber jeg.

1. opgave:
Et andengradspolynomium p er bestemt ved, at p(x)= ax^2 + bx + c
Bestem tallene a,b og c, således at grafen for p går gennem punkterne P(0,6), Q(7,2,5) og R(-2,16).

2. opgave:
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen
x^2 + 2x + y^2 - 4y - 3 = 0
og en linie bestemt ved ligningen
y = 4x
Bestem koordinatsættene til skæringspunkternen mellem cirklen og linjen.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

1. opgave
Det vil sige du kan opstille 3 ligninger af formen:

ax^2 + bx + c = y

f.eks. med punktet p:

a*0^2+2*0+c=6 => c=6

Og så fremdeles.

2. opgave:

x^2 + 2x + y^2 - 4y - 3 = 0
y = 4x

indsæt y=4*x i cirklens ligning og løs med hensyn til x!

//Sentinox







Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2006 af Mirage.dk (Slettet)

1. opgave:
Ved først at bruge punktet P:
p(0)=6 <=> a(0)^2+b(0)+c=6 <=> c=6.
derefter sættes de 2 andre punkter, samt c ind på samme måde, og du får 2 ligninger med 2 ubekendte..

2. opgave:
Indsæt y=4x i cirklens ligning, du får så en andengradsligning med 2 løsninger.
Hver af disse løsninger indsættes i liniens ligning og så har du 2 koordinatsæt. :)

Svar #3
26. februar 2006 af SHOCKWAVES (Slettet)

Jeg forstår ikke helt den første opgave med at fremdele?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

"så fremdeles" betyder det samme som og så videre...


Det vil sige, gør det samme med de resterende punkter!

Og du kan nu bestemme de søgte konstanter.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2006 af kraka (Slettet)

Det #1 siger er, at du skal løse 3 ligninger med 3 ubekendte. De tre ligninger skal være på formen ax^2+bx+c, og du finder a, b og c ved at sætte dine tre punkter ind på x's og y's plads.

Venlige hilsner

Skriv et svar til: Hjælp til et par matematik opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.