Fysik
Mekanik
02. marts 2006 af
Misser (Slettet)
Jeg jeg har lavet en fysikopgave men jeg er lidt i tvivl om hvordan man skal regne en af dem.
En bil kører på en tør vej med hastigheden 20 m7s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2.
Hvor lang tid går der, inden bilen standser?
20 m/s / 3,0 = 6,67s
Hvor lang kører bilen under nedbremsning?
Dette spørgsmål er jeg i tvivl om..nogle der kan hjælpe?
På forhånd TAK
En bil kører på en tør vej med hastigheden 20 m7s. Bilen bremser med en acceleration på -3,0 m/s^2.
Hvor lang tid går der, inden bilen standser?
20 m/s / 3,0 = 6,67s
Hvor lang kører bilen under nedbremsning?
Dette spørgsmål er jeg i tvivl om..nogle der kan hjælpe?
På forhånd TAK
Svar #1
02. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
s = -a · t2 + v0 · t + s0
t2 = t i anden
du kender t som du har udregnet til 6,67 s. v0 er begyndelseshastigheden, så den er 20 m/s og v er den hastighed du slutter med, 0så kan du sætte ind i formlen
:)
t2 = t i anden
du kender t som du har udregnet til 6,67 s. v0 er begyndelseshastigheden, så den er 20 m/s og v er den hastighed du slutter med, 0så kan du sætte ind i formlen
:)
Svar #3
02. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Jeg går ud fra at accelerationen er konstant i nedbremsningen.
Vi er enige om nummer 1 da:
v=v[0]+a[0]*t =>
0=20 m/s -3m/s^2*t => t = 20/3 s = 6.67s
Nummer 2:
Vi ved at stedet er stamfunktionen til hastigheden:
v=v[0]+a[0]*t => x=v[0]*t+1/2*a[0]*t^2+k, k er startpositionen og sættes normal lig med x[0], men vi sætter det til nul i denne situation.
x = 20m/s*6.67s-1/2*3m/s^2*(6.67s)^2 = 200/3m = 66.67 m
//Sentinox
Vi er enige om nummer 1 da:
v=v[0]+a[0]*t =>
0=20 m/s -3m/s^2*t => t = 20/3 s = 6.67s
Nummer 2:
Vi ved at stedet er stamfunktionen til hastigheden:
v=v[0]+a[0]*t => x=v[0]*t+1/2*a[0]*t^2+k, k er startpositionen og sættes normal lig med x[0], men vi sætter det til nul i denne situation.
x = 20m/s*6.67s-1/2*3m/s^2*(6.67s)^2 = 200/3m = 66.67 m
//Sentinox
Skriv et svar til: Mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
