Kemi
HJÆLP - organisk kemi
02. marts 2006 af
Nannok (Slettet)
En elementaranalyse af et stof viser:
Ved fuldstændig forbrænding af 1,000g af stoffet dannes 1,835g CO2 og 0,500g H20
a) Beregn hvor mange gram oxygen der findes i 1,000g af stoffet:
C O2 CO2
2,67 1,835 g
32 44,01 g/mol
0,0417 0,0834 0,0417 mol n=m/M
H2 0 H20
0,444 0,5 g
16 18,02 g/mol slået op
0,0555 0,0277 0,0277 mol n=m/M
oxygen = 2,67+0,444 = 3,112g
b)
???????
c) Beregn stoffets molare masse:
1,00g/n(emperiske formel)
d) Bestem stoffets pKs-værdi:
???????
e) Angiv stoffets strukturformel og systematiske navn, idet du argumenterer ud fra anlyseresultaterne:
??????
Ved fuldstændig forbrænding af 1,000g af stoffet dannes 1,835g CO2 og 0,500g H20
a) Beregn hvor mange gram oxygen der findes i 1,000g af stoffet:
C O2 CO2
2,67 1,835 g
32 44,01 g/mol
0,0417 0,0834 0,0417 mol n=m/M
H2 0 H20
0,444 0,5 g
16 18,02 g/mol slået op
0,0555 0,0277 0,0277 mol n=m/M
oxygen = 2,67+0,444 = 3,112g
b)
???????
c) Beregn stoffets molare masse:
1,00g/n(emperiske formel)
d) Bestem stoffets pKs-værdi:
???????
e) Angiv stoffets strukturformel og systematiske navn, idet du argumenterer ud fra anlyseresultaterne:
??????
Svar #1
02. marts 2006 af frodo (Slettet)
a) 3,112 g O i 1g stof? UMULIGT!
Jeg kan ikke følge din fremgangsmåde, men du skal udregne massen af C ud fra massen af CO2, massen af H ud fra massen af H2O, og derefter er massen af O givet ved:
m(C)+m(H)+m(O)=m(stof) <=> m(O)=1,000g-m(C)-m(H)
b) kan jeg ikke svare dig på, da du ikke skrev hvad du skulle, og jeg har ikke tid til andet end dette ene svar..
c) 1,00g/n(stof), n(stof) har du vel fundet på en eller anden måde
d) igen mangler der oplysninger! Har du en titrerkurve eller noget du kan anvende?
e) anvedn molekylformlen og oplysningen om, at stoffet er en syre/base, eller hvad det nu er..
Du skal huske at skrive alle oplysninger du har. Ellers kan man ikke hjælpe dig!
Som sagt når jeg ikke at svare dig på evt. spg. får efter weekenden.
Jeg kan ikke følge din fremgangsmåde, men du skal udregne massen af C ud fra massen af CO2, massen af H ud fra massen af H2O, og derefter er massen af O givet ved:
m(C)+m(H)+m(O)=m(stof) <=> m(O)=1,000g-m(C)-m(H)
b) kan jeg ikke svare dig på, da du ikke skrev hvad du skulle, og jeg har ikke tid til andet end dette ene svar..
c) 1,00g/n(stof), n(stof) har du vel fundet på en eller anden måde
d) igen mangler der oplysninger! Har du en titrerkurve eller noget du kan anvende?
e) anvedn molekylformlen og oplysningen om, at stoffet er en syre/base, eller hvad det nu er..
Du skal huske at skrive alle oplysninger du har. Ellers kan man ikke hjælpe dig!
Som sagt når jeg ikke at svare dig på evt. spg. får efter weekenden.
Skriv et svar til: HJÆLP - organisk kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
