Matematik

TI interActive! - En simpel streg.

02. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)
Jeg er lige begyndt at bruge TI InterActive!, men da jeg ville prøve noget så simpelt som en 9. klasses Trogonometri opgave, kom problemerne.

Jeg skulle lave en streg fra punkt (0,0) op i en 45 graders vinkel, fandt jeg ikke funktionen synlig.

Spørgsmålet hvordan laver man sådan en streg?

På forhånd tak.

- Mikkel C

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2006 af Molle (Slettet)

Skal stregen have en vis længde?
Den skal tegnes i et koordinatsystem?

Svar #2
02. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)

1) nej, den behøver ikke have en vis længde, men det ville være dejligt.

2) ja det skal den

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Kald koordinatsystemsboksen frem, og tryk så på det ikon der hedder "Line Segment". Så kan du angive start- og slutkoordinater for et linjestykke.

Svar #4
03. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)

det skulle være i en bestemt vinkel

Svar #5
04. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)

er der ingen der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2006 af Molle (Slettet)

Men hvis det er 45 grader så er det jo bare en linje med forskriften y = x
Så går den jo igennem
(0,0)
(1,1)
(2,2)
(3,3)
(4,4)
osv.

Svar #7
05. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)

det skal være 30 grader

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2006 af hydrogen (Slettet)

Er det ikke ret umuligt at skrive en mat. aflevering i TI-Interactive? Eller er det kun graferne, du er ude efter?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2006 af Rasmus.p (Slettet)

Har du prøvet med LaTeX eller en af de WYSIWYG-systemerne, der bygger på LaTeX?

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2006 af hydrogen (Slettet)

#9
Hvis det er folkeskolen, er det så ikke lidt vildt at kaste sig id i LaTeX?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Nej! TeX er bedste der er sket for menneskeheden siden opfindelsen af pizzaen og vodkaen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2006 af Rasmus.p (Slettet)

#9
Jeg læste fejlagtigt dit indlæg som "Er det muligt at skrive en mat. aflevering i TI-Interactive?" :)
Dertil svarede jeg.
Desuden burde de fleste kunne få en af følgende WYSIWYG-systemer til at virke forholdsvist smertefrit
BaKoMa TeX
GNU TeXmacs
LyX

Svar #13
09. marts 2006 af Otokonoko (Slettet)

tror du der er nogen af de programmer der kan gøre det som jeg realt spurgte om?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2006 af shaagerup (Slettet)

Hvis den ikke behøver at have en bestemt vinkel, kan du jo skrive en forskrift for den.

Skriv i Functions-vinduet, i "Y="-fanen, ud for "y1(x):="

For en 30 graders vinkel: tan(30)*x
For en 45 graders vinkel: tan(45)*x

(Husk at sætte mode til degrees i stedet for radians - gøres ved bagefter at højreklikke på grafen og vælge mode i menuen der fremkommer)

---
Ang. LaTeX og lign.:
Kan kun tilslutte mig begejstringen. Jeg laver alle mine mat-afleveringer deri -- dog ikke vha. WYSIWYG-tools.

- og ja, LaTeX har også gode tegnemuligheder.

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2006 af shaagerup (Slettet)

Istedet for "vinkel" skulle der selvfølgelig stå "længde" (første sætning).

Vil du have den til at gå igennem andet end (0,0):
v = vinkel, koordinater: (a,b)
tan(v)*(x-a)+b

Vil du derefter gøre livet lidt let for dig selv, skriver du i grafvinduet noget som dette:

tan(v)*(x-a)+b|v=50 and a=5 and b=2

Skriv et svar til: TI interActive! - En simpel streg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.