Matematik
Hvordan man finder den årlige rente ? .
02. marts 2006 af
den-samfundsfaglige (Slettet)
Hey .. Der står således: En kapital fordobles på 17 år. Hvor stor er den årlige rente ? . oq det står også at jeg skal bruge resultatet fra opgave 2. som havde noqet med en eksponentielfunktion f(x)= b*a^x og noqet med en at man skal bevise at for en voksende eksponentielfunktion gælder: a= 2^1/T2(2'et skal være nedsænket) ..
- Men det jeq søger er det med hvor stor den årlige rente er ? . Hvis i kan forstå mit rod ! .
- Men det jeq søger er det med hvor stor den årlige rente er ? . Hvis i kan forstå mit rod ! .
Svar #1
02. marts 2006 af Molle (Slettet)
Til den første del
Vækstformlen
K_n = K(1 + x)^n
K = startværdi
x = renten som decimaltal
K_n = værdi efter n perioder
Du kan jo lade K_n = 2
og K = 1
Så har du
2 = 1(1 + x)^17
Isoler x.
Vækstformlen
K_n = K(1 + x)^n
K = startværdi
x = renten som decimaltal
K_n = værdi efter n perioder
Du kan jo lade K_n = 2
og K = 1
Så har du
2 = 1(1 + x)^17
Isoler x.
Svar #2
02. marts 2006 af den-samfundsfaglige (Slettet)
jamen oka .. men hvis vi man skal isoler x bliver det så:
17'ende(kvadratrod)2-1 eller
(17'ende(kvadratrod)2)-1 ?
17'ende(kvadratrod)2-1 eller
(17'ende(kvadratrod)2)-1 ?
Svar #3
03. marts 2006 af Molle (Slettet)
2 = 1(1+x)^17
2 = (1+x)^17
2^(1/17) = (1+x)
2^(1/17)- 1 = x
0,0416 ~ x
Den syttende rod af 2 er lig med
2 i én syttendedel
17rod(2) = 2^(1/17)
Det ser bare pænere ud når jeg opløfter til potens herinde.
Læg desuden mærke til, at det ikke hedder den syttende kvadratrod, men bare den syttende rod.
Prøv evt. at regne den anden vej, så vil du se, at du næsten får to.
Håber desuden, at du fik svar på dit spørgsmål.
2 = (1+x)^17
2^(1/17) = (1+x)
2^(1/17)- 1 = x
0,0416 ~ x
Den syttende rod af 2 er lig med
2 i én syttendedel
17rod(2) = 2^(1/17)
Det ser bare pænere ud når jeg opløfter til potens herinde.
Læg desuden mærke til, at det ikke hedder den syttende kvadratrod, men bare den syttende rod.
Prøv evt. at regne den anden vej, så vil du se, at du næsten får to.
Håber desuden, at du fik svar på dit spørgsmål.
Skriv et svar til: Hvordan man finder den årlige rente ? .
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
