Kemi
Kemi - mini spørgesmål
05. marts 2006 af
Jonni (Slettet)
Hej
Jeg skal løse den opg som lyder:
Beregn pH og protolysegrad i 0,100M ammoniakvand?
Hvordan løser man denne opg? Jeg vil meget gerne løse den, hvis ifortæller mig hvad jeg skal gøre,
på forhånd tak :)
Jeg skal løse den opg som lyder:
Beregn pH og protolysegrad i 0,100M ammoniakvand?
Hvordan løser man denne opg? Jeg vil meget gerne løse den, hvis ifortæller mig hvad jeg skal gøre,
på forhånd tak :)
Svar #1
05. marts 2006 af dnadan (Slettet)
Ammoniak er en svag base, derfor kan du finde pOH ved pOH=1/2(pKB-log(Cb)
pH beregnes således: pH+pOH=14
og dermed kan du finde koncentrationen af oxoniumionen ved 10^-pH
hvilket svarer til den korresponderende syre(NH4+), dermed kan protolysegraden findes: [NH4+]/Cb
pH beregnes således: pH+pOH=14
og dermed kan du finde koncentrationen af oxoniumionen ved 10^-pH
hvilket svarer til den korresponderende syre(NH4+), dermed kan protolysegraden findes: [NH4+]/Cb
Svar #2
05. marts 2006 af Jonni (Slettet)
Ok tak, de ter sikkert nok til at regne opgaven ud, men vil du/i vise mig hvordan i vil gøre det? altså jeg ved ikk hvad der skal stå pKB fx? Ok det er noget man skal finde i databogen under ammoniak, men hvad er det helt man skal finde.
Vi har ikk haft noget om den her pH+pOH=14
Nogle der vil løse opgaven og skrive helt hvad de gør, for så regner jeg med at forstå det bedst...
På forhånd tak..
Vi har ikk haft noget om den her pH+pOH=14
Nogle der vil løse opgaven og skrive helt hvad de gør, for så regner jeg med at forstå det bedst...
På forhånd tak..
Svar #3
05. marts 2006 af dnadan (Slettet)
pKB-værdien kan findes i en databog(eller på side 300 i Kemi 2000 A niveau)
pKB for NH3=4,75
og CB=0,1M
pOH=1/2(4,75-log(0,1)= 2,875
Nu finder du pH:
pH+pOH=14<=>pH=14-pOH=>pH=14-2,875= 11,125
Nu finder du koncentrationen af oxoniumionen( og dermed også NH4+)
10^-pH=10^-11,125=7.49894e-12M
Dermed kan du finde protolysegraden:
7.49894e-12M/0,1M =7.49894e-11
pKB for NH3=4,75
og CB=0,1M
pOH=1/2(4,75-log(0,1)= 2,875
Nu finder du pH:
pH+pOH=14<=>pH=14-pOH=>pH=14-2,875= 11,125
Nu finder du koncentrationen af oxoniumionen( og dermed også NH4+)
10^-pH=10^-11,125=7.49894e-12M
Dermed kan du finde protolysegraden:
7.49894e-12M/0,1M =7.49894e-11
Skriv et svar til: Kemi - mini spørgesmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
