Fysik

impuls

07. marts 2006 af zakira (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp til, at lave en rapport om stød på en luftpude. jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme igang med den. jeg skal undersøge impuls forhold ved stød, der skal undersøges newtons anden lov. osv.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

skal du lave et forsøg over i skolen eller hvad er det helt præcis du skal have hjælp til?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Kan du ikke være mere konkret eller komme med flere oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)

Du kan jo starte med at vise impulsbevarelsen ud fra Newtons love og derefter ud fra dem vise nogle formler for stød.

Svar #4
07. marts 2006 af zakira (Slettet)

det er et forsøg jeg har lavet på skolen, og nu skal jeg lave en rapport over den, og ved ikke helt hvordan jeg skal lave efterbehandlingen af forsøget. vi målte den resulterende kraft på selve stødet. og målte hastigheden til og fra stødet. mere præcist kan jeg ikke helt forklare

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

Den resulterende kraft,f_res, kan med konstant masse findes ved Newtons 2 lov

F_res = m * a = [kg/m/s^(2)]

impuls,p, = m*v^2

dvs. du får resultaterne i impuls

Svar #6
07. marts 2006 af zakira (Slettet)

er impuls ikke givet ved impuls,p,=m*v og ikke i anden. men det du skriver hjælper ikke så meget, for det vidste jeg egentlig i forvejen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2006 af Mani4 (Slettet)

tak for lort,

hvad er det så du ikke kan finde ud af med din rapport?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)

#5 nej impulsen er en vektor, vektor-p=m*vektor-v og hvis der bare regnes i størrelser så er p=mv og ikke noget i anden. Kan du ikke komme ind på noget mere generelt om stød, f.eks. introducere begrebet Q-værdi?

Skriv et svar til: impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.