Matematik
Bestem en ligning for tangenten t til cirklen C1 i punktet P.
08. marts 2006 af
nadir (Slettet)
I et koordinatsystem er en cirkel C1 bestemt ved ligningen
x^2+18x+y^2-6y+65=0
Bestem centrum og radius for cirklen.
Det oplyses, at punktet P (&5, 0) ligger på cirklen C1.
Bestem en ligning for tangenten t til cirklen C1 i punktet P. En anden cirkel C2 har centrum i punktet Q (9,2) og radius 11. Bestem antallet af skæringspunkter mellem tangenten t og cirklen C2.
jeg har fundet centrum og r.... ligningen for tangenten er jeg usikker på hvordan... har skrevet sådan
a=0-3/-5+9=-3/4
da a*c=-1
C=-3/4*c/-3/4=-1/-3/4
C= 4/3
har fået ligningen til at være y=-3/4x+4/3... er det på denne rette vej el???
og hvordan finder man skæringspunkter mellem tangenten t og cirklen C2?
x^2+18x+y^2-6y+65=0
Bestem centrum og radius for cirklen.
Det oplyses, at punktet P (&5, 0) ligger på cirklen C1.
Bestem en ligning for tangenten t til cirklen C1 i punktet P. En anden cirkel C2 har centrum i punktet Q (9,2) og radius 11. Bestem antallet af skæringspunkter mellem tangenten t og cirklen C2.
jeg har fundet centrum og r.... ligningen for tangenten er jeg usikker på hvordan... har skrevet sådan
a=0-3/-5+9=-3/4
da a*c=-1
C=-3/4*c/-3/4=-1/-3/4
C= 4/3
har fået ligningen til at være y=-3/4x+4/3... er det på denne rette vej el???
og hvordan finder man skæringspunkter mellem tangenten t og cirklen C2?
Svar #1
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)
Din hældning for tangenten (c) er rigtig nok.
Det er den hældning du skal bruge, når du skal finde ligningen for tangenten til cirklen i punktet P - du har brugt hældningen for linjen gennem centrum og P.
Det er den hældning du skal bruge, når du skal finde ligningen for tangenten til cirklen i punktet P - du har brugt hældningen for linjen gennem centrum og P.
Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten t til cirklen C1 i punktet P.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
