Matematik

Eksamensopgave

08. marts 2006 af Alima (Slettet)
Godaften

Jeg sidder med opgave 7.140 i eksamenopgaver i matematik 2.

Jeg har en given funktion: o(x) = 17x+100cos(0,16x)+150, x E [0;30]

Jeg skal så gøre rede for at funktionen er voksende..
Jeg har fundet den afledte funktion og har fået følgende: o´(x) = 17 - (4pi*sin(4x/25))/45

Jeg sætter så denne lig 0, og finder ud af der ingen løsning findes, hvilket betyder at funktionen enten aftagende eller vokser i det givne interval.

Men ved ikke helt hvordan jeg skal gøre rede for at funktionen er voksende?

Har en ide om at jeg skal se på 17 - (4pi*sin(4x/25))/45, men er ikke helt sikker?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Søg i forummet. Jeg har hjulpet med denne opgave før.

Svar #2
08. marts 2006 af Alima (Slettet)

Det har jeg skam gjort, men uden held.. Har prøvet at søge på lidt forskelligt, og har sågar søgt på ligningen, men har ikke kunnet finde den tråd, hvori du har hjulpet med denne opgave før.

Svar #3
08. marts 2006 af Alima (Slettet)

Ingen hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2006 af css (Slettet)

får du ikke O'(x) = 17 - 16sin(0,16x). Mener jeg den skal være ikke længe siden jeg har lavet denne opgave.. men så vil O' jo altid være være positiv, da man sinx mak kan være 1 det betyder at du højst kommer til at kunne sige 17 - 16. (eller næsten 16 for der står jo 0,16)... var det en hjæp?

Svar #5
08. marts 2006 af Alima (Slettet)

#4
jo det er bare også mig, der har fat i noget forkert.. Den afledte bliver som du siger O'(x) = 17 - 16sin(0,16x).

jo tak, det var en god hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2006 af css (Slettet)

Det var så lidt... heldigt jeg lige har afleveret i dag med dem opgave i.. så hvis du har flere spørgsmål til den opgave er jeg frisk.. så skal jeg prøve at svare..

Svar #7
08. marts 2006 af Alima (Slettet)

det var da herligt... jo mange tak for din hjælpsomhed..

jeg har prøvet at kigge på de næste to opgaver, og jeg har prøvet at gøre som der står i teksten mht at benytte grafregneren til at bestemme værdien af x, men går galt et sted, hvem bare ikke hvor.. og det sidste spørgsmål er jeg i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2006 af Hønsen (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2006 af css (Slettet)

Hey igen.. mangler du hjælp? der hvor du skal bruge din lommeregner er det måske smart at instille intervallet - 0 til 30... så skulle det være nemt at finde skæring... sidste spørgsmål: her skal man jo så sætte O'(x) = 0... men det man får ud af dette er vist ikke svaret. Man får først et negativt resultat men så tag pi - "det negative svar"...

Svar #10
09. marts 2006 af Alima (Slettet)

JO tak, det gør jeg.

Jeg har to følgende spørgsmål, som jeg mangler.
Bestem den værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne O(x)/x er lig med grænseomkostningerne O´(x).

skal jeg så opskrive følgende:
17x+100cos(0,16x)+150/x = 17 - 16sin(0,16x), finde x i denne ligning?

Andet spørgsmål lyder; hver produceret to kan sælges for 30,8 mio kroner. med F(x) betegnes fortjenesten, angivet i mio kroner, ved produktion af x tons af varen

Gør rede for at F(x) = 13,8x-100cos(0,16x)+150, x E [0;20], og bestem den værdu af x, for hvilken F(x) er størst mulig.

Andet spørgsmål har jeg ikke rigtig nogen ide om..

tak for hjælpen

Svar #11
09. marts 2006 af Alima (Slettet)

er du der?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2006 af css (Slettet)

SÅ er jeg her...

Svar #13
09. marts 2006 af Alima (Slettet)

lækkert.

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2006 af css (Slettet)

går ud fra at andet spørgsmål er den med gør rede for... her tager du 30,8x - O(x)... tænk på at fortjenesten vil være det de kan sælge for minus omkostningerne... så har man overskudet.

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. marts 2006 af css (Slettet)

for at finde den værdi af x for den største fortjeneste skal man så igen dif. Find F'(x) og sæt den lig 0..

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. marts 2006 af css (Slettet)

Hvornår skal du aflevere? Får min tilbage i morgen så lige nu går jeg ud fra hvad jeg kan huske..

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. marts 2006 af css (Slettet)

Regner du løs lige nu eller hvad? :D

Svar #18
09. marts 2006 af Alima (Slettet)

altså i #10 skriver jeg:
Jeg har to følgende spørgsmål, som jeg mangler.
Bestem den værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne O(x)/x er lig med grænseomkostningerne O´(x).

skal jeg så opskrive følgende:
17x+100cos(0,16x)+150/x = 17 - 16sin(0,16x), finde x i denne ligning?

Andet spørgsmål lyder; hver produceret to kan sælges for 30,8 mio kroner. med F(x) betegnes fortjenesten, angivet i mio kroner, ved produktion af x tons af varen

Gør rede for at F(x) = 13,8x-100cos(0,16x)+150, x E [0;20], og bestem den værdu af x, for hvilken F(x) er størst mulig.

er du ikke sød at forklare #9

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. marts 2006 af css (Slettet)

Vil mene jeg har svaret på andet spørgsmål har jeg ikk? skal nok tage det første nu.. men hvornår skal du aflevere?

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2006 af css (Slettet)

Det er der hvor lommeregneren skal bruges ikk... der hvor man skal bestemme den værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne O(x)/x er lig med grænseomkostningerne O´(x)? Kan ikk lige huske..

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.