Matematik

brøker

08. marts 2006 af siimba (Slettet)
Hej ..
Jeg sidder med 2 opgaver som jeg lige har lidt problemer med at løse, og kunne godt bruge lidt hjælp..

Første opgave lyder:

Hvorfor må man ikke løse ligningen
x(x-2)=4x
ved at dividerere med x på begge sider af lighedstegnet, hvorefter løsningen x=6 fremkommer?

opgave 2:

Overvej om løsningsudsagnet er sandt for alle x:
(x+7)(x-5)/x+7=x-5


Håber nogen kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

1 Du må ikke løse denne ligning ved at dividere med x, da du på den måde mister et resultatet, du skal løse den som en andengradsligning, altså således:
x(x-2)=4x
x^2-2x=4x
x^2-2x-4x
x^2-6x=0
Hvor efter den løses som alle andre andengradsligninger

2
Først bestem Dm, i dette tilfælde: R/-7
Dermed tælder dette ikke for x=-7

Svar #2
08. marts 2006 af siimba (Slettet)

hvad er Dm???

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

Dm= definitionsmængden, også grundmængde, med andre ord: lovlige x værdier

Svar #4
08. marts 2006 af siimba (Slettet)

.. og hvordan er det liiiige man løser en andengradsligning??

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

(-b(+/-)(kvadratroden af: b^2-4*a*c))2a

Svar #6
08. marts 2006 af siimba (Slettet)

øhm .. okay .. ikke sikker på jeg forstod det helt .. men ja, prøver lige at kigge på det ..
Hvertfald tak for hjælpen so far .. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Mener du ikke følgende?

x = (-b +/- (b²-4ac)^(1/2))/(2a)

såfremt der er tale om en ligning på formen

ax² + bx + c = 0

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

således kan man selvfølgelig også skrive den:) men jov det var selvfølgelig den jeg tænkte på:)
Det er bare ikk helt nemt at skrive formler ind, så de er nemme at forstå..

Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.