Matematik

Eksponentiel regning

08. marts 2006 af Angui (Slettet)
Goddag..

Jeg har en opgave hvor jeg har fået en eksponintiel aftagende funktion,
V(t) = 100 * e^-kt

Hvor t er angivet i døgn efter nedbrydningens start.
k er nedbrydningskonstanten.
(k er i denne situation, fytoplankton)
k=0.053

Hvor mange procent af biomassen af fytoplankton er der tilbage efter 10 døgn efter nedbrydningens start

Så for jeg det til:
V(10) = 100 * e^- 0.053*10

Men hvordan skal jeg så få e væk ? ved at sætte Log ind ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2006 af css (Slettet)

brug hellere den naturlige logaritme ln...

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2006 af piper (Slettet)

Jamen nu skal du huske på at e er et tal. V(10) er lig et reelt tal jo..

Svar #3
08. marts 2006 af Angui (Slettet)

Ln =
Log = det modsatte af e, hvorfor skal jeg bruge ln ?

Og #2 hvad mener du ?

Svar #4
08. marts 2006 af Angui (Slettet)

ln?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du skal altså ikke få e væk, e er grundtallet på 2,71........., som er indbygget i din lommeregner, så du trykker altså bare dette ind på lommeregneren, hvor efter du får et tallet ud, og derfra er er jo bare almindelig procent regning

DnaDan

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
log er _ikke_ 'det modsatte' af e.

ln(x) og e^x er hinandens inverse funktioner, så derfor skal du bruge ln når du vil have e væk.
fx: 2 = e^(742x) <=> ln(2) = ln(e^(742x)) <=> ln(2) = 742x

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2006 af eightx2 (Slettet)

Hov.. hvad f..... tænker jeg på.. Glem #6.

Skriv et svar til: Eksponentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.