Biologi

Fibre i kosten

09. marts 2006 af Ine86 (Slettet)
Hmm hvor lang må en biologi rapport højst være? hehe for nu fylder min 10 sider.. Men jeg er nået til det sidste spørgsmål som jeg ikke rigtig kan finde ud af (måske fordi jeg har siddet i snart 6 timer og skrevet).. Men det lyder sådan:

Forklar hvilken betydning fibre i kosten har for stigningen i blodsukkeret.


Jeg skal bare have lidt små hints til hvordan jeg kan finde ud af det.. hvis I forstår : )

Svar #1
09. marts 2006 af Ine86 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Fibrer kan jo ikke nedbrydes af vores krop, på samme måde, som proteiner, sukker og fedt.
Ligesom vi heller ikke han nedbryde græs, f.eks.

Håber det var hint nok...

Svar #3
09. marts 2006 af Ine86 (Slettet)

#2:

Jah tjoh, det ved jeg godt, men det svarer jo ikke rigtig på det..
Hmm og sukker kan da godt nedbrydes - det er jo glukose og fruktose.

Men tænkte mere på om fibre gør at der sker en mindre stigning i blodsukkeret?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Ja selvfølgeligt kan sukker nedbrydes, ligesom proteiner og fedt.

Men jeg havde mere forestillet mig, at fibrer ville få blodsukkeret til at falde. Hvis vi kun spiser fibrer, så bliver der ikke optaget noget gennem tarmen, og dermed kan blodsukkeret ikke stige (med mindre leveren udskiller noget sukker).

Har du prøvet at søge på google? Prøv forskellige søgeord, som "glykæmisk index og fibrer", eller "blodsukker og fibrer" osv..

Svar #5
09. marts 2006 af Ine86 (Slettet)

Hmm, hehe okay.. jamen tak for hjælpen da..

Skriv et svar til: Fibre i kosten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.