Matematik

Matematik opgave 3.54

12. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)
Kan nogle hjælpe mig med følgende:

En virksomhed fremstiller en vare. Fortjenesten f(x), målt i kr., kan beskrives ved: f(x)=-x^3+35x^2+73-100
ved salg af x tons pr. uge.

Bestemt, hvor mange tons der skal sælges pr. uge for at opnå størst mulig fortjeneste, og bestemt denne fortjeneste.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

du skal differentiere den, og derefter sætte den lig med 0. så får du hvor grafen har en hældning på 0, og kan derudfra finde ud af hvad der er max y værdi, til de tilhørende x værdier du får når du løser f(x) som er en anden grads ligning. den hvor y værdien er størst er din løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Forstår ikke helt din ligning, men du skal jo med garanti have fat i noget differentiering af ligningen og noget monotoniforhold. Skal din ligning se således ud:

f(x) = -x^3 + 35x^2 + (73-100)

Eller hva ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2006 af baaaay (Slettet)

Find de lokale ekstrema ved at sætte f'(x)=0 og find derved det globale maksimum. Det er mit bedste bud.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af baaaay (Slettet)

Nå, der var jeg vist for langsom.

Svar #5
12. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)

Hovsa, jeg har lavet en tastefejl ved indtastningen af ligningen. Måske derfor nogle ikke forstår den!??

den skal hedde: f(x)=-x^3+35x^2+73x-100

Jeg havde glemt at skrive 73x-100 der til sidst.

Svar #6
12. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)

Jeg er stadig ikke sikker på, at jeg forstår det. Nogle som evt. kan uddybe det?

Skriv et svar til: Matematik opgave 3.54

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.