Matematik

trigonometri

12. marts 2006 af divadua (Slettet)
Har siddet et stykke tid og prøvet at løse dene opgave, men synes ikke rigtig jeg kan finde ud af den.. håber der er nogen der kan hjælpe med den

I en trekant ABC er Beregn længden af højden fra siden C på AB

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

Brug sinus- eller cosinusrelationerne.

Svar #2
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

Ja.. men hvilken?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Eftersom at du har 2 vinkler og 1 sidelængde, er det jo sinusrelationerne du skal anvende.

Svar #4
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

men når jeg har fundet ud af alle sider og vinkler.. og skal finde højden, står jeg fast??



Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Så kan du jo bare lave trekanten om til en retvinklet trekant.

Og derfra bruge den ene vinkel og side, til at isolere højden h.


Svar #6
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke få det til at virke.. får siden BC til 7,9 og AC til 18,92

Jeg har gjort således:

a= 4,72*sin35/sin20=7,9155

og for at finde siden b gjorde jeg således:

b=7,9*sin125/sin20

hvad gør jeg forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Det er nok fordi at du regner a ud forkert.

a = (AB * sin (A))/ sin (C)

Svar #8
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

så siderne kommer altså til at hedde:

AC 3,29
BA 4,72
BC 3,30

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave! for blander det hele sammen. så jeg ikke kan huske hvad side jeg regner og skal bruge i sinusrelationen
osv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Det er altid en god idé at tegne en figur, det hjælper meget med at forstå og holde styr på tingene.

Svar #10
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

Ja.. har jeg også gjort .. synes bare ikke det bliver de rigtige resultater..!

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Hvordan det?

Svar #12
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

Ok.. prøver lige at vise hvad jeg har gjort.. og så må du lige rette hvis der er noget der er gjort forkert:

a= 4,72*sin20/sin125 = 3,29

b= 3,29*sin35/sin125= 2,30

er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Jeg tror at du har en indtastningsfejl.
Jeg får det til følgende:

a = (4,72 * sin(35)) / sin(125) = 3,30

b = (4,72 * sin(20)) / sin(135) = 1,97

Svar #14
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

hvor får du 135 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Hov, det var en tastefejl.. der skulle selvfølgelig stå sin(125)

Svar #16
12. marts 2006 af divadua (Slettet)

Kan det passe at højden = 1,13??

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Det er ihvertfald også det, jeg får den til.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.