Kemi
organisk kemi
12. marts 2006 af
arni05 (Slettet)
kort referat af opgaven:
elementaranalyse. Det organiske stof indeholder kun C, H og Cl. Ved fuldstændig forbrænding af 1,676 g af stoffet dannes 2,323 g CO2.
m(C) = 0,634 g
Alt Cl omdannes til HCl (g) og mængden opsamles i vand. Opløsningen titreres med 1,000 M NaOH og der blev brugt 26,39 ml NaOH-opløsning. Bestem m(Cl)
Her sidder jeg fast. Skal jeg eventuelt opskrive et reaktionsskema med korresponderende syre-base par eller hvordan kan man finde frem til massen??
På forhånd tak
elementaranalyse. Det organiske stof indeholder kun C, H og Cl. Ved fuldstændig forbrænding af 1,676 g af stoffet dannes 2,323 g CO2.
m(C) = 0,634 g
Alt Cl omdannes til HCl (g) og mængden opsamles i vand. Opløsningen titreres med 1,000 M NaOH og der blev brugt 26,39 ml NaOH-opløsning. Bestem m(Cl)
Her sidder jeg fast. Skal jeg eventuelt opskrive et reaktionsskema med korresponderende syre-base par eller hvordan kan man finde frem til massen??
På forhånd tak
Svar #1
12. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm tja:
n(NaOH)=n(HCl) da de reagerer 1:1, og da du kender stofmængden kan du jo beregne massen af af Cl....
n(NaOH)=n(HCl) da de reagerer 1:1, og da du kender stofmængden kan du jo beregne massen af af Cl....
Svar #2
14. marts 2006 af arni05 (Slettet)
nogen der gider tjekke om jeg nogenlunde er på vej:
n(OH)=(Cl)dvs. n(Cl)= 0,02939 mol
m(Cl)= 0,02939 mol*35,45 g/mol = 1,04 g
Bestem emperisk formel
n(C)= 0,634/12,01 = 0,053 mol
n(Cl)= 0,02939 mol
n(H)= 1,676g - 1,04g - 0,634g = 0,002
Stofmængeden af H kan jeg ikke få til at fungere. Synes den virker utrolig lille og forholdende bliver ret store??
Håber virkelig der er en der kan hjælpe?
n(OH)=(Cl)dvs. n(Cl)= 0,02939 mol
m(Cl)= 0,02939 mol*35,45 g/mol = 1,04 g
Bestem emperisk formel
n(C)= 0,634/12,01 = 0,053 mol
n(Cl)= 0,02939 mol
n(H)= 1,676g - 1,04g - 0,634g = 0,002
Stofmængeden af H kan jeg ikke få til at fungere. Synes den virker utrolig lille og forholdende bliver ret store??
Håber virkelig der er en der kan hjælpe?
Skriv et svar til: organisk kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
