Kemi
organsik kemi!!
13. marts 2006 af
arni05 (Slettet)
et carbonhydrid har strukturformlen
R-C=C-H
H H
hvor R er en alkylgruppe.
Et reaktionsskema idet 1 molekyle I2 adderes til 1 molekyle af carbonhydridet:
R-C=C-H + I2 --> H H
H H R-C-C-H
I I
115,7 mg af carbonhydridet blandes med 20,0 ml 0,124 M I2-opl. Efter additionen af alt I2 til carbonhydridet titreres med 0,100 M Na2S2O3-opl. Følgende reaktionsskema:
2S2O3 2- + I2 --> 2I- + S4O6 2-
der bruges 16,6 ml Na2S2O3-opl. Beregn carbonhydridets molare masse?
Jeg skal vel finde ud af nogen stofmængder og hvordan de reagerer, men jeg kan ikke se hvordan jeg finder frem til stofmængden for carbonhydridet. Nogen der kan hjælpe??
Håber i forstår formuleringen, det er lidt svært med reaktionsskemaer herinde.
R-C=C-H
H H
hvor R er en alkylgruppe.
Et reaktionsskema idet 1 molekyle I2 adderes til 1 molekyle af carbonhydridet:
R-C=C-H + I2 --> H H
H H R-C-C-H
I I
115,7 mg af carbonhydridet blandes med 20,0 ml 0,124 M I2-opl. Efter additionen af alt I2 til carbonhydridet titreres med 0,100 M Na2S2O3-opl. Følgende reaktionsskema:
2S2O3 2- + I2 --> 2I- + S4O6 2-
der bruges 16,6 ml Na2S2O3-opl. Beregn carbonhydridets molare masse?
Jeg skal vel finde ud af nogen stofmængder og hvordan de reagerer, men jeg kan ikke se hvordan jeg finder frem til stofmængden for carbonhydridet. Nogen der kan hjælpe??
Håber i forstår formuleringen, det er lidt svært med reaktionsskemaer herinde.
Svar #1
14. marts 2006 af arni05 (Slettet)
glem det første med strukturformelen. Er der ikke nogen der kan hjælpe med det næste??
Skriv et svar til: organsik kemi!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
