Matematik

Hvordan finder jeg x ?

13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)
hey...

Hvordan finder jeg x i ligningen 2-e^x = 0 ?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Logaritmen er din ven ...

Svar #2
13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)

ja okay.... men forstår desværre ik hvordan jeg skal bruge logaritmen på den... !?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#2:

Ok, here it goes ...

2 - e^x = 0 <=>

e^x = 2 =>

ln(e^x) = ln(2) <=>

x*ln(e) = ln(2) <=>

x = ln(2).

Svar #4
13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)

ja okay.. mange tak...

Kan man så os gøre det samme hvis man skal finde x i -2-e^x < 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Ja. Du erstatter '=' med '<' og udfører de samme manipulationer.

Svar #6
13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)

ja okay.... men hvad skal jeg så gøre med alle de minus'er.. man kan da ik tage ln til en negativt tal ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#6:

Nå. Jeg havde ikke lagt mærke til at der stod -2. Så har du ret. Der findes ingen reel løsning til uligheden.

Svar #8
13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)

nej nemli.. men kan du så forklare mig hvordan jeg viser at funktionene -2-e^x er aftagende ? man skal vel vise at -2-e^x < 0 ... eller hvad ?

Svar #9
13. marts 2006 af henrik_va (Slettet)

hvis jeg skal vise at -2x-e^x er aftagende kan jeg så godt skrive det på denne måde :

-e^x er aftagende da der står minus foran, hvilket naturligvis også er tilfældet hvis den forstydes 2 nedad. Dvs uanset x-værdien er -2x-e^x konstant aftagende.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2006 af dnadan (Slettet)

du skal differenciere -2x-e^x, og hvis at f´(x)<0

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2006 af Grypigen (Slettet)

hehe, ellers er solve på TI89 en DEJLIG ting:)
Men det må nok hellere gøres ordenligt som allerede nævnt.

Hvis den er aftagende i et koordinatsystem, kan du vel lægge det som bilag - du skal jo "vise" det?
ellers lyder det rigtig nok det du har skrevet

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg x ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.