Matematik

ligninger

15. december 2003 af SP anonym (Slettet)
hej...

Jeg har to komplekse ligninger jeg ikke kan løse...og det er ikke fordi jeg ikke har prøvet jeg kan bare ikke få dem til at gå op. Og det er lidt vigtigt for de skal indgå i min SSO...
Så ville høre om der var nogen der havde lyst til at hjælpe mig. Så skriv lige...

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Fyr løs...

Svar #2
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

z^3=-2+2i

2iz^2+(-2-3i)z+(-11-10i)= 0

Det er egentlig mest mellemregningerne jeg er interesseret i hvis det ikke er for meget at forlange...

Svar #3
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

må jeg spørge om du arbejder på dem eller du har droppet dem

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

arbejder...

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Så skulle jeg mene at have svarene til ligning nr #1, nu gør jeg udfra du har styr på komplekse tal på polær form...

Så løsningen er:

Modulus = 1.414... (2.83^1/3)
og vinklerne for de tre løsninger er:
1) 45 grader
2) 165 grader
3) 285 grader

Hvis du ikke kender til polær form, må du lige skrive det...

Svar #6
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

det gør jeg ikke....sorry

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Ok, kender du til rektangulær form...?

Svar #8
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

nej...i hvert fald ikke betegnelserne..

Jeg kan godt få modulus men hvad gør du så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Forestil dig at i stedet for at skrive -2+2i, så skrev man: (-2,2) (x,y)... Altså som koordinater i koordinat system... Da det er den tredje rod af z, er det altid 3 løsninger, altså tre koordinat par, som giver facit! Jeg finder altså de tre koordinatpar, men som en linie med en vinkel fra nul (x-aksen positiv). Det vil altså sige jeg skal have lavet den ligning du gav mig om, det går jeg ved at finde modulus:
r=(a^2+b^2)^1/2
Forresten så ser polær form ud som følger:
(r
hvor
V er vinklen som jeg finder omlidt, r er modulus.
Vinkel er det samme som Arctan(x/y) skrevet på en anden måde tan^-1(x/y);
Altså r = (a^2+b^2)^1/2 og V = tan^-1(x/y).

Rod uddragningen er lidt langhåret, men ikke så svær igen:

( r^(1/n)
n er roden du vil uddrage, og på er en faktor, du starter med p=0 og ender i dit tilfælde med P=2 (Ref. tredje rod 0,1,2!) prøv at regne dette ud og se om du ikke har fået det samme... Så vender jeg tilbage lige om lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2003 af Brian (Slettet)

Din anden ligning er uddebatteret i https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=18686

Svar #11
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

skal man bruge tangens til at finde vinklen, kan man ikke også bruge sinus og cosinus?

Og snakker vi om numeriske værdier eller skal jeg regne med -2

For at få r har jeg sagt ((a^2+b^2)^0,5)^1/3....tror man kan skrive det sådan

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Du regner ikke nummerisk, men tilgengæld skal du adderer 180 grader til, jævnfør at den ligger i 4. kvadrant (-2,2)! og derfor 135 grader fra x-aksen positiv. Du skal bruge Arcus tangens, ikke tangens, du kan ikke bruge cosinus og sinus i denne operation, men forbrug for det når du skal regne tilbage igen. Håber det hjælper... :-)

Svar #13
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

den ligger da i 2. kvadrant gør den ikke...og kunne man ikke lige så godt trække det resultat man fik fra 180 eller pi...
Det med numerisk..man bruger jo de regler der gælder for en retvinklet trekant og der snakker vi om længde og de kan da kun være positive.
Og mente selvfølgelig også tan^-1, sin^-1 og cos^-1 for igen er det jo fra en retvinklet trekant og så burde det jo give det samme...

Der er bare så meget jeg ikke forstår...hvad skal jeg gøre!!!

Svar #14
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Anonym.
Har du ikke en lærebog i matematik, hvori komplekse tal er omhandlet? Og hvis du har det, så burde løsningen af en såkaldt binom ligning, som den første af dine to ligninger er, være omhandlet der.

Svar #15
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

det er den også...der er bare så mange løse ender at jeg slet ikke kan finde rundt i det

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.