Matematik

Ny på siden

18. marts 2006 af gondoor (Slettet)
Hey. sidder og har et problem, med en integration ved substitition opgave. Men er rendt ind i et andet problem, da jeg ville spørge om hjælp, her på siden.

bruger i et matematik program til at skrive opgaverne op, her på siden?
kan ikke lige gennemskue hvordan jeg skal skrive en integrations opgave op uden et matematik program..

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

du kan skrive integraletegn som stort S.. og så skrive grænserne bagefter, hvis der er nogen.

Svar #2
18. marts 2006 af gondoor (Slettet)

ok tak:)

ok her er opgaven, og hvordan jeg har regnet den ud. mit problem er at hvis jeg bruger lommeregneren til at regne den ud, får jeg et andet tal.

S,1,e (2^ln(x)*x^-1) dx

jeg siger:

t=g(x)=2^ln(x)
g'(x)= 2^ln(x)*ln(2)
f(t)=t^-1
F(t)=ln(t)

sørger for at g'(x) har den samme værdi som i integralet. jeg ganger med ln(2). og ganger derefter det samlede integrale med 1/ln(2). for ikke at have ændret på noget.
1/ln(2)* S,1,e (2^ln(x)*ln(2)*x^-1 dx

bruger nu formlen F(g(x))

1/ln(2)*[ln(2^ln(x))],1,e
sætter grænserne ind på skift

1/ln(2)*(ln(2)-0)
=1

jeg får et resultat på 1, men hvis jeg bruger lommeregneren siger den 1/ln(2)~1,44.

har brugt lidt over to timer på den nu, og er begyndt at blive en smule negativ på mig selv.. er der nogen der, kan hjælpe.

tak :)




Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2006 af Quasar (Slettet)

S,1,e (2^ln(x)*x^(-1)) dx

t = g(x) = ln(x)

dt = g'(x)dx = x^(-1)dx

Øvre grænse: g(e) = 1
Nedre grænse: g(1) = 0

Heraf fås:

S,1,e (2^ln(x)*x^(-1)) dx =

S,0,1 (2^t)dt = [2^t/ln(2)],0,1 = 1/ln(2)

Svar #4
18. marts 2006 af gondoor (Slettet)

hmm. det er vist en anden måde jeg har lærdt det på, fatter ikke noget at det du laver :(

Skriv et svar til: Ny på siden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.