Matematik
gange i parentes
19. marts 2006 af
teddy-grl (Slettet)
a)(3+b)^2= b)(3a-5b)^2 = c)(½-2a)^2=
d)x^2+y^2-2xy= e)a^2+4a+4=
f)4x^2+25y^2-20xy= g)a^2+6a+9=
h)1/4x^2+1-x=
Please hjælp mig med de her opgaver,fordi det er så lang tid siden at jeg har lavet sådan nogle, at jeg har glemt hvordan man laver dem.
d)x^2+y^2-2xy= e)a^2+4a+4=
f)4x^2+25y^2-20xy= g)a^2+6a+9=
h)1/4x^2+1-x=
Please hjælp mig med de her opgaver,fordi det er så lang tid siden at jeg har lavet sådan nogle, at jeg har glemt hvordan man laver dem.
Svar #1
19. marts 2006 af Molle (Slettet)
Men kom alligevel med dine bud.
Hvad er det præcis, der volder dig problemer?
Hvad er det præcis, der volder dig problemer?
Svar #3
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)
a)(3+b)^2 = 3^2+b^2+2*3*b = 9+b^2+6b
d) = (x+y)^2
kvadratsætninger!
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
d) = (x+y)^2
kvadratsætninger!
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #6
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)
(3a-5b)^2=(3a)^2+(-5b)^2-2*3a*5b=
9*a^2+25*b^2*30ab
SÅDAN
::2835::
9*a^2+25*b^2*30ab
SÅDAN
::2835::
Svar #16
19. marts 2006 af teddy_girl (Slettet)
tak 2835 ,men kan du ikke lige hjælpe mig også med de andre opgaver ,fordi du er så dygtig til dem.
Svar #18
19. marts 2006 af 2835 (Slettet)
a)(3+b)^2= 9 + b^2 + 6b
b)(3a-5b)^2 = 9a^2+25b^2-30ab
c)(½-2a)^2= (1/4)+4a^2-2a
d)x^2+y^2-2xy = (x-y)^2
e)a^2+4a+4= har du skrevet rigtigt?
f)4x^2+25y^2-20xy = (2x-5y)^2
g)a^2+6a+9=har du skrevet rigtigt?
h)1/4x^2+1-x= (0,5x-1)^2
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab
(a+b)(a-b) = a^2-b^2
Det er disse du skal bruge, jeg bliver nø til at smutte nu.
b)(3a-5b)^2 = 9a^2+25b^2-30ab
c)(½-2a)^2= (1/4)+4a^2-2a
d)x^2+y^2-2xy = (x-y)^2
e)a^2+4a+4= har du skrevet rigtigt?
f)4x^2+25y^2-20xy = (2x-5y)^2
g)a^2+6a+9=har du skrevet rigtigt?
h)1/4x^2+1-x= (0,5x-1)^2
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab
(a+b)(a-b) = a^2-b^2
Det er disse du skal bruge, jeg bliver nø til at smutte nu.
