Matematik
Træning til terminsprøven
19. marts 2006 af
Christina2004 (Slettet)
hej!
er lige igang med at træne lidt til terminsprøven men er gået i stå:
håber at der er nogen som vil tjekke om det er regnet rigtigt ud samt hjælpe mig videre fra de to steder hvor jeg er gået i stå¨.
opgave 3)
D(T)= 15,71 * 0,89128^T
T = 6,022
D(-18)=124,723
T= -21,187
opgave 7a.
da for jeg det største antal dyr i populationen til at være 900 mens det mindste er 700.
tidsrummet hvori der forventes mindst 850 dyr for jeg til
17,333=
men jeg kan ikke finde ud af at finde tidspunktet hvor populationen forventes at vokse hurtigst.
opgave 7b)
arealet for jeg til 12
projektionen af b på a for jeg til (10/13 , 15/13)
men jeg kan ikke finde ud af finde den t værdi for vilken vinklen mellem a og b er 60 grader.
opågaverne ligger på: (2005-8-3 SF)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0583SF.pdf
er lige igang med at træne lidt til terminsprøven men er gået i stå:
håber at der er nogen som vil tjekke om det er regnet rigtigt ud samt hjælpe mig videre fra de to steder hvor jeg er gået i stå¨.
opgave 3)
D(T)= 15,71 * 0,89128^T
T = 6,022
D(-18)=124,723
T= -21,187
opgave 7a.
da for jeg det største antal dyr i populationen til at være 900 mens det mindste er 700.
tidsrummet hvori der forventes mindst 850 dyr for jeg til
17,333=
men jeg kan ikke finde ud af at finde tidspunktet hvor populationen forventes at vokse hurtigst.
opgave 7b)
arealet for jeg til 12
projektionen af b på a for jeg til (10/13 , 15/13)
men jeg kan ikke finde ud af finde den t værdi for vilken vinklen mellem a og b er 60 grader.
opågaverne ligger på: (2005-8-3 SF)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/MED0583SF.pdf
Svar #4
20. marts 2006 af a-n-d-y-y (Slettet)
Nåååhr.. ups my bad... :) jeg kigger lige på det, men da jeg er sproglig lover jeg ikke noget:)
Svar #6
21. marts 2006 af Eva (Slettet)
7a
Du finder monotoniforholdene
diferentierer f(t) 2 gange og sætter det lig nul for at finde t.
Derefter laver du en fortegnslinie og finder derved det globale maximum.
Dette svarer til hvor væksthastigheden er størst.
Du finder monotoniforholdene
diferentierer f(t) 2 gange og sætter det lig nul for at finde t.
Derefter laver du en fortegnslinie og finder derved det globale maximum.
Dette svarer til hvor væksthastigheden er størst.
Svar #7
21. marts 2006 af Eva (Slettet)
7b
Kan du ikke bruge formelen:
a * b = |a| * |b| * cos(v)
og så isolere t??
Jeg ved ikke om du bruger mathcad, men hvis du gør det, kan det lade sig gøre at få den til at isolere t hvis du selv indsætter længderne som kva(t^2+ (t+1)^2) og kva((-t)^2 + (t+1)^2)
Når jeg gør det får jeg:
t = 1,366
t = -0,366
Kan du ikke bruge formelen:
a * b = |a| * |b| * cos(v)
og så isolere t??
Jeg ved ikke om du bruger mathcad, men hvis du gør det, kan det lade sig gøre at få den til at isolere t hvis du selv indsætter længderne som kva(t^2+ (t+1)^2) og kva((-t)^2 + (t+1)^2)
Når jeg gør det får jeg:
t = 1,366
t = -0,366
Skriv et svar til: Træning til terminsprøven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
