Andre fag

vektorfunktioner generelt?

16. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
... jeg har ikke fået ordentlig fat i vektorfunktioner tror jeg... og det ægrer mig grusomt! Hvis nu man har en stedvektor.. en vektorfunktion... og man vil finde et udtryk for kurvebanen (forudsætter at der er et udtryk der dækker) hvordan bør man så gribe det an... jeg mener... hvilke håndtag skal man forsøge at trække i?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

er ikke lige nået dertil endnu, men ellerz...

synd...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2003 af *A* (Slettet)

Øhh er først lige gået i gang med vektorer, men snakker vi fysik eller mat her?

Svar #3
16. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

mat... var for spade til at vælge kattegori hurtigt nok... *suk*
vi har osse kun haft det et par gange, ,,
plejer at være ret kuul til mat og forstår godt pointen bag vektorfunktioner, men de opgaver vi blir stillet ka jeg bare ikke finde ud af hvordan jeg skal løse...

Helt konkret sidder jeg med en vektorfunktion og en ligning der begge beskriver descartes blad.. skal så bevise at ethvert punkt på banekurven for vektorfunktionen ligger på den anden...

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2003 af 404error (Slettet)

I så fald har du jo en beskrivelse

(x,y)=(x(t),y(t)),

af din vektorfunktion samt en ligning

f(x,y)=0.

Indsæt x(t) og y(t) i ovenstående og verificér, at du får et sandt udsagn.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2003 af *A* (Slettet)

Jeg synes også at vektorer er dejligt nemt, men jeg aner simpelthen ikke hvad descartes blad og banekurven er... Desværre! Men måske er det fordi jeg kun går i 2.g, de fleste plejer først at gennemgå de i slutningen af 2g/ starten af 3g

Svar #6
16. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

det ville jeg nu osse ha troet, men kan ikke få det til at passe...

r(t)=((3t / 1+t^3),(3t^2 / 1+t^3))

den anden:
x^3+y^3=3xy

siger:
0=x^3+y^3-3xy=

(3t / 1+t^3)^3+(3t^2 / 1+t^3)^3-3(3t / 1+t^3)(3t^2 / 1+t^3)=

(9t^3 / (1+t^3)^3)+(9t^6 / (1+t^3)^3)-(3*3*t*3t^2 / (1+t^3)^2)=

(9t^3+9t^6 / (1+t^3)^3)-(27*t^3 / (1+t^3)^2)=

9t^3+9t^6-27*t^3*(1+t^3) / (1+t^3)^3=

9t^3+9t^6-27*t^3+27*t^6 / (1+t^3)^3=

-18t^3+36t^6 / (1+t^3)^3


... ka ikke rigtig se hvordan jeg får det til at blive 0...

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2003 af 404error (Slettet)

Din metode er rigtig nok, så det må gå galt et eller andet sted.

Skriv et svar til: vektorfunktioner generelt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.