Fysik
bestemme bølgelængde
23. marts 2006 af
microfiber (Slettet)
Som en del af et forsøg skal jeg bestemme bølgelængden af en laser ved hjælp af et gitter.
Gitret var en lineal, med 1/2 mm interval.
Først bestemmer jeg d i nm:
d = 1/(0,5*10^-6nm) = 2000000 nm
Jeg har formlen:
bølgelængden(lambda) = -d * a
Jeg har bestemt a = -0,00625
Dvs.
bølgelængden(lambda) = 12500
Tabelværdien er 631,8 så det er helt ude i skoven.
Jeg kan ikke se fejlen, jeg kan bare se at det ikke er rigtigt.
Hjælp!
Gitret var en lineal, med 1/2 mm interval.
Først bestemmer jeg d i nm:
d = 1/(0,5*10^-6nm) = 2000000 nm
Jeg har formlen:
bølgelængden(lambda) = -d * a
Jeg har bestemt a = -0,00625
Dvs.
bølgelængden(lambda) = 12500
Tabelværdien er 631,8 så det er helt ude i skoven.
Jeg kan ikke se fejlen, jeg kan bare se at det ikke er rigtigt.
Hjælp!
Svar #1
23. marts 2006 af figaro8 (Slettet)
har beregnet masser af bølgelængder, men kan ik helt se hvordan din beregning hænger sammen
Svar #2
23. marts 2006 af microfiber (Slettet)
Jeg har forklare det hele lige over. Der er en af mine beregninger enten af a eller af d som er forkert.
Jeg har vist hvordan jeg beregner d. Hvis det er forkert, må a altså være synderen.
Hjalp det?
Jeg har vist hvordan jeg beregner d. Hvis det er forkert, må a altså være synderen.
Hjalp det?
Skriv et svar til: bestemme bølgelængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
