Matematik
Trekant ABC
24. marts 2006 af
kaad87 (Slettet)
Jeg har en Trekant ABC
a = 12
b = 18
c = 25
Hvordan regner jeg C ud?
a = 12
b = 18
c = 25
Hvordan regner jeg C ud?
Svar #3
24. marts 2006 af Jelly (Slettet)
du finder vinkel C ved at anvende cosinusrelationerne som indlæg #1 siger.
c^2 = a^2+b^2-2ab * cos(c)
<=>
cos C = (a^2+ b^2 - c^2) / (2ab)
Nu burde det være nemt at finde vinkel C
c^2 = a^2+b^2-2ab * cos(c)
<=>
cos C = (a^2+ b^2 - c^2) / (2ab)
Nu burde det være nemt at finde vinkel C
Svar #4
24. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)
a^2=b^2+c^2-2bc*cos(A)
b^2=a^2+c^2-2ac*cos(B)
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
Disse kan omskrives men jeg vil kun gøre det ved én af dem:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
<=> 2ab*cos(C)=a^2+b^2-c^2
<=> cos(C)=(a^2+b^2-c^2)/2ab
<=> C=arccos((a^2+b^2-c^2)/2ab)
b^2=a^2+c^2-2ac*cos(B)
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
Disse kan omskrives men jeg vil kun gøre det ved én af dem:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)
<=> 2ab*cos(C)=a^2+b^2-c^2
<=> cos(C)=(a^2+b^2-c^2)/2ab
<=> C=arccos((a^2+b^2-c^2)/2ab)
Svar #5
24. marts 2006 af kaad87 (Slettet)
når jeg har cos (c) hvad er der så jeg gør for at få den til viklen?!
Skriv et svar til: Trekant ABC
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
