Matematik

nulpunkter

26. marts 2006 af tigerbjørn (Slettet)
Hej...

En funktion er givet ved

f(x)= x^3-3x-2

gør rede for at funktionen f har netop 2 nulpunkter...

Det er en opgave i uden hjælpemidler, jeg kan godt beregne den, men den metode jeg bruger er alt alt for lang....

håber at der er nogen der kan hjælpe mig med at løse opgaven lidt simplere:)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af migmig (Slettet)

-1 er en rod. kan man så ikke bare dividere med x+1, så får man en andengradsligning, og så løses den bare?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Du kan gribe denne opgave an ved at anvende polynomiers division.
Her gætter du på at 2 er rod da x^3-3x-2 =0.
Derefter løser x-2 I x^3-3x-2 I ....

I = stregene i polynomiers division
....= det tal du får ved polynomiers division.



Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2006 af CziX (Slettet)

Du kan differentiere den og finder de to løsninger. Hvis netop én af disse løsninger, rammer i punktet (0,y), så vil den kun have to nulpunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af CziX (Slettet)

#3
(0,y) er noget vrøvl. (x,0) mener jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

jeg er også igang med samme opg og jeg forstår det ikke helt.. kan det ikke forklares på en anden måde..? når jeg løser differentialligningen får jeg x til plus minus 1 og ikke nul

Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.