Kemi

(S)-prop-2-en-1-sulfinthiosyre-(prop –2-en-1-yl)ester

28. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)
Jeg skal tegne strukturformlen til denne her:
(S)-prop-2-en-1-sulfinthiosyre-(prop –2-en-1-yl)ester

Ja... nu er det sådan at jeg ikke var der til sidte kemitimen, hvor de andre fik nogle papirer udleveret. Så jeg har ingen ide om hvad (S) betyder.

Jeg har prøvet at tegne strukturen her:
http://peecee.dk/?id=33687


Den er sikkert forkert, men det er mit bedste bud.

Svar #1
28. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

En ting jeg glemte!

Molekylformlen er C6H10OS2, 6 C, 10 H, et O og to S.

Så jeg kan se mit bud er forkert. Jeg prøver lige at tegne en anden...

Svar #2
28. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

Hmm... den skal jeg vist lige side og pusle lidt med.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

CH2=CH-CH2-S(O)-S-CH2-CH=CH2

S(O) betyder at S er dobbeltbundet til O.

(S) foran navnet antyder at CH2-CH=CH2 (kaldes også allyl) gruppen er bundet til svovl, for det kunne også være bundet til O, men så ville man skrive (O) istedet.

Svar #4
29. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

Ok, jeg vidste ikke at S kunne være tetravalent.

Kunne du lige give en hurtig gennemgang af navnet?
Hvordan jeg kan vide, at esterleddet består af et S, og ikke et normalt O?
Og sulfinthiosyre??

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

S kan skam godt være tetravalent.


I strukturen:

CH2=CH-CH2-S(O)-S-CH2-CH=CH2

er allyl-delen bundet til, derfor skal der stå (S)-Prop-2-ene-1-sulfinthiosyre allyl ester eller (S)-Prop-2-ene-1-sulfinthiosyre 2-propen-1-yl ester om man vil. Nu er allyl er godkendt radikal navn.

CH2=CH-CH2-S(O)-O-CH2-CH=CH2 er den "normale" sulfinsyre, hvor det ene S er udskiftet med O.

Den anden isomer:

CH2=CH-CH2-S(S)-O-CH2-CH=CH2 vil så hedde det samme, men istedet skal der stå (O) foran, for at specificere at allyl sidder på O.

Men den slags forbindelser er meget sjældne, og lige præcis denne isomer er ukendt, hvilket nok tyder på at den ikke kan fremstilles.

Med andre ord, CH2=CH-CH2-S(O)-S-CH2-CH=CH2 er den stabile isomer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Lige en sidste bemærkning:

Normalt foretrækkes det at skrive navnet således:

Prop-2-ene-1-sulfinthiosyre S-allyl ester

for at illustrere at allyl sidder på S

Da ellers (S) foran navnet kan forveksles med stereokemisk nomenklatur omkring (R) og (S) som betyder noget helt andet.

Svar #7
29. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

Jeg troede bare at endelsen -syre skulle bestå af et endestille C med et dobbeltbundet O og en OH-gruppe, i det her tilfælde ville O så være byttet ud med S. Men det kunne jeg jo heller ikke få til at fungere.

Anyways, jeg har talt med nogle af de andre på mit kemihold, og de har heller ikke fået den til at fungere, selvom de mødte op til den sidste kemitime, så nu må jeg se hvad det er min lærer vil have vi skal kunne til næste kemitime (i morgen).

Svar #8
29. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

Og tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Sulfinsyre har den genrelle formel:

R-S(O)OH, altså en carboxylsyre hvor C er udskiftet med S

Svar #10
29. marts 2006 af Lasse_ (Slettet)

Ja, okay, det går jo godt :P

Men indtil videre er der ikke nogen fra mit kemihold der har løst den - kun en, som fandt det på google, det svarer jo til at jeg går hjælp herinde...

Skriv et svar til: (S)-prop-2-en-1-sulfinthiosyre-(prop –2-en-1-yl)ester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.